Foci

2010.08.28. 16:35

A Vidi a győzelemért utazott Debrecenbe

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának a rangadója, a DVSC-Videoton FC összecsapás vasárnap 19 órakor kezdődik. A fehérvári csapat 18 fős kerete a szombat délutáni edzés után utazott el a Hajdúságba, mégpedig a győzelem reményében.

Matók János

Miután befejeződött szombat délután a Videoton FC edzése, a szakmai stáb mellett 18 játékos: Tujvel és Sebők (kapusok), Lázár, Lipták, Horváth, Vaskó, Hidvégi, Sándor, Milanovics, Vasziljevics, Polonkai, Farkas, Elek, Szakály, Nagy, Alves, Nikolics, Vujovics (mezőnyjátékosok) szállt fel a csapat autóbuszára, hogy elutazzon Debrecenbe. Nem új dolog ez, hiszen a nagyobb távolságban lévő mérkőzésekre egy nappal korábban mindig elutazik a Vidi, hogy pihenten léphessen pályára, s így történt ezúttal is.

Akik a keretből kimaradtak: Andics és Gosztonyi. Kérdésünkre Mezey György vezetőedző elmondta, hogy Andics 20 percnyi játék után megsérült az MTK ellen, s bár most játékra jelentkezett, a kihagyás miatt a szakvezető úgy látta jónak, ha a védő a Videoton Puskás Akadémia NB II-es csapatában lépjen pályára, a Kaposvölgye elleni idegenbeli találkozón, szintén vasárnap. Szintén az NB II-es csapatban játszik majd Gosztonyi András, de ezt ő maga kérte: miután tagja az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es magyar válogatottnak, játszani szeretne, s nem a kispadon arra várni, hogy esetleg becserélik. A játékra pedig a Vidi II-ben minden bizonnyal lehetősége lesz. Miként a Vidi svéd-szerb légiósának, Djordjicsnak is, hiszen a középpályás a harmadik játékos, akit Mezey az NB II-es csapatnak "leadott" a vasárnap 17.30-kor kezdődő összecsapásra.

Ha már Djordjics, akkor a másik két légiós, a kapus Bozsovics és a szintén svéd Mutumba helyzete a Vidinél. Ezzel kapcsolatban Mezey György elmondta, hogy a három futballista nehéz helyzetben van, hiszen nem ehhez szoktak, de tudomásul kell venniük. Bozsovics két megingása megviselte a klubot és a csapatot, de saját magát is, amit el kell felejtenie. Ráadásul az egyik edzésen megsérült a könyöke és a bordája. Djordjicsról és Mutumbáról Mezey csak a legjobbakat mondta, mindketten példásan dolgoznak, de még várniuk kell a rendszeres játékra, arra meg kell találni a megfelelő pillanatot. Mezey fél évet adott neki és saját magának is, ugyanakkor részéről meg van a bizalom a két játékos iránt.

A Vidi szakvezetője azt a felröppent internetes "kacsát" is lelőtte, miszerint a klub Szakály Dénest is kölcsönadná másik klubnak. Ellenben Horváth Gáborral, aki ebben a szezonban vélhetően a Loki ellen viseli magán utoljára a Vidi piros-kék mezét. A válogatott védő szerint a rangadón apró dolgok döntenek majd, de a csapat jó úton halad, s reményei szerint ponttal, pontokkal térnek majd haza Debrecenből. Számára a győzelem lenne a legszebb búcsú a szeretett klubtól. Jövendőbeli klubja? Ezt csak akkor jelentik majd be, ha a felek hétfőn aláírják a szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!