Foci

2014.11.05. 13:50

A Gyirmóton bravúrozó Csákvár pénteken a Vasast fogadja

Székesfehérvár - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Gyirmóton bravúrozó Aqvital FC Csákvár, pénteken 19 órakor a feljutásra esélyes angyalföldi Vasast fogadja.

Matók János

Nem lesz egyszerű, de miért ne sikerülne, ha egyszer a tabellán első Gyirmót is a hazai pályáján megszenvedett az egy pontért a vendég Aqvital FC ellen. A Csákvár ezúttal saját otthonában lép pályára, de a Gyirmóthoz hasonló kaliberű rivális, a 3. helyezett Vasas ellen. Az angyalföldi piros-kékek eddig nyolcszor győztek, s négyszer kikaptak, s a 12 meccsen 25 gólt szereztek, s 14-szer rezdült meg a hálójuk. Ami viszont figyelemre méltó tény: az NB II-es bajnokság góllistáját két vasasos futballista vezeti: Remili Mohamed 10, míg Ferenczi István 9 találattal rendelkezik. A hazaiaktól Mihály Dávid 4 találatával a 14., Domján Attila 3 góllal a 21. helyen áll. De nem csak Remilire és Ferenczire kell ügyelni, hiszen a Vasasból az exvidis Nagy Dániel, aztán Grúz, a kapus Németh, valamint Lázok, Preklet, Görgényi, Polényi és Hajdú is rutinos, az NB I-ben is szerepelt futballista.

Gajdos Zsolt (jobbra) a gyirmóti meccsen két kapufát is lőtt. Fotó: Molnár Sándor

– Fegyelmezett, és szervezett játék szükségeltetik ahhoz, hogy a nagyon jó erőkből álló Vasas ellen eredményesek legyünk – mondta határozottan Toldi Gábor, az Aqvital FC Csákvár vezető-edzője. – Tisztában vagyunk riválisunk erősségeivel, így azzal, hogy olyan minőségi játékosai vannak, akik bármikor képesek eldönteni egy mérkőzést. Meg kell oldanunk a feladatot, s egy pillanatra sem adhatjuk fel a harcot az eredmény érdekében.

A hazaiaktól Köntös és Bakos sérülése, Molnár Tibor a gyirmóti kiállítása miatt nem léphet pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!