Foci

2010.06.28. 12:25

A FIFA szerint a visszajátszás volt hiba

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetői szerint nagy hiba volt visszajátszani a johannesburgi Futballváros stadion kivetítőjén Carlos Tévez lesgólját a vasárnap esti Argentína-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő alatt.

MTI

A szövetség szóvivője szerint komoly indulatokat szült a vitatott találat ismétlése, mert az vezetett többek között a félidőben a mexikói kispadnál kialakult dulakodáshoz.
"Ez nem történhetett volna meg - nyilatkozta hétfőn Nicolas Maingot, a FIFA szóvivője. - Nagy hiba volt, mely nem fog megismétlődni."
A szóvivő a visszajátszás elítélése mellett nem volt hajlandó kommentálni sem az egyértelműen szabálytalan, lesről született argentin gólt, sem Rosetti játékvezető és asszisztensének mulasztását, sem a néhány órával korábban a német-angol meccsen történt másik nagy bírói hibát, Lampard érvénytelenített gólját. Így a videóbíró szükségességét felvető újságírói kérdésekre sem válaszolt.
Közben a spanyol válogatott csatára, Fernando Torres kifejezetten felháborodottan beszélt a FIFA technikai vívmányokat elutasító magatartásáról.
"Már belefáradtunk ebbe a kilátástalan harcba, mi mindig kérjük, ők mindig elutasítják a videós segítség alkalmazását. Mindig felhoznak különféle érveket, melyek szerintük fontosabbak annál, hogy egy csapat igazságtalanul kiesik a világbajnokságról" - méltatlankodott a spanyol csatár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!