Foci

2010.06.28. 07:31

A FIFA nem kommentálja a bírói tévedéseket

FMH - A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közleményben jelezte: nem kommentálja a dél-afrikai világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőinek bírói tévedéseit.

MTI

"A játékvezetők mérkőzés alatti döntéseivel kapcsolatban a FIFA nem tesz semmilyen megjegyzést" - állt a levélben.
A vasárnap délutáni meccsen az angol Frank Lampard lövése a felső lécről a gólvonal mögé pattant, a labda pedig kifelé perdült, így az uruguayi Jorge Larrionda nem ítélt gólt. Ezzel lett volna 2-2 a 38. percben, a meccset végül 4-1-re a német nyerték, és jutottak a legjobb nyolc közé.
Az esti összecsapáson az argentin Carlos Tevez lesről fejelt gólt, ám az olasz Roberto Rosetti asszisztense nem jelzett. A dél-amerikaiak végül 3-1-gyel ejtették ki a mexikóiakat.
A két óriási hiba miatt ismét megélénkült azok hangja, akik videóbíró bevezetését tartják szükségesnek. mindenesetre a híres William Hill fogadóiroda már lépett. Arra, hogy a 2014-es vb-n már lesz technikai segítsége a bíróknak, már kisebb nyerési eséllyel lehet fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!