Foci

2015.10.24. 17:29

A Haladásnál akadt el a Videoton

Szombathely - Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Swietelsky-Haladás otthonában lépett pályára a Videoton FC.

Ferencz Balázs

Mészöly Géza, a szombathelyiek  vezetőedzője egy helyen változtatott az előzetesen megadott összeállításon, Nagy Patrik helyett Gosztonyi András került a kezdőbe. A Videoton együtteséből hiányzott a múlt hétvégén, a Kispest ellen brillírozó Gyurcsó Ádám, Kovács István pedig a kezdőben kapott helyet. A Haladás kezdett veszélyesebben, a 3. percben Halmosi jobb oldali szögletét a rövid sarokra érkező Jagodics fejjel, hat méterről alig csúsztatta a jobb sarok mellé. Sok hibával, pontatlanul futballoztak a csapatok az első félidő nagy részében. A 25. percben aztán a tabellán három ponttal a Vidi előtt loholó Haladás pontosított: Gosztonyi passza után Gaál erőszakosan megszerezte a labdát Vinicus mellett, majd a jobb oldalon betört a tizenhatoson belülre és nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).

Megélénkült a meccs. Egy perc múlva Oliveira hét méteres lövését védte bravúrral Király, majd a 31. percben Gaál 14 méteres kapáslövése  zúgott el a felső léc felett. Négy minutum elteltével Oliveira hibázott ziccerben,  15 méterről lőtt a kapu fölé. Felváltva rohamoztak a csapatok. A 43. percben Gaál visszagurított labdáját Gosztonyi tüzelte kapura 14 méterről, de Danilovics nagy vetődéssel védett. Az első félidő vasi dominanciája után az egyenlítéssel kacérkodott a Videoton. A 63. percben Jagodics kezezése után Feczesin rúghatott büntetőt, de a veterán Király Gábor védte a tizenegyest. Horváth Ferenc a támadószekciót próbálta frissíteni, érkezett Ivanovszki és Soumah is, azonban a fehérvári offenzíva továbbra is halovány maradt. A hajrában is inkább a Haladás játékosai birtokolták a labdát, s tartották előnyüket a lefújásig. A Videoton 1-0-s vereséget szenvedett.

 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Videoton FC 1-0 (1-0)

Szombathely, 4200 néző, vezette: Kassai.

Haladás: KIRÁLY – Angyal, S. WILS, JAGODICS, BOSNJAK – Németh M. (Medgyes, 74.), T. Wils, ISZLAI – GOSZTONYI (Ugrai, 78.), GAÁL (Fehér, 88.), HALMOSI. Edző: Mészöly Géza.

Videoton: DANILOVICS – Nego (Ivanovszki, 68.), Juhász, Vinicius, Fejes – Kovács I., Pátkai, OLIVEIRA, Simon Á. (Pölösekei, 58.) – Feczesin (Soumah, 74.), SULJIC. Edző: Horváth Ferenc.Gólszerző: Gaál (24.).Sárga lap: Oliveira (37.), Simon Á. (49.), Bosnjak és Nego (53.), Pátkai (89.), Ugrai (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!