Foci

2015.03.17. 20:22

Feczesin Róbert folytatná a gólgyártást

Székesfehérvár – Szerdán 18 órától kerül sor Debrecenben a DVSC–Videoton FC labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésére. A piros-kékek már kedden elutaztak a mérkőzés helyszínére.

Bobory Balázs

Nem maradt adós a gólokkal a kupasorozatokban a Vidi támadója, Feczesin Róbert. A tavaly nyáron Magyarországra hazatérő center mind a Ligakupában, mind az MK-ban bizonyította, hogy életveszélyes a kapu előtt, a mögöttünk álló hét végén pedig az MTK elleni, rendkívül fontos bajnokin fejelt a kapuba. Sokak szerint ez a találat eldöntötte az aranyérem sorsát az OTP Bank Ligában.

– Azért én ezt nem mondanám, hiszen van még tíz mérkőzés a bajnokságból – reagált a felvetésre Feczesin Róbert. – Annak mindenképpen örülök, hogy győzelmünkkel ismét növelni tudtuk az előnyünket a tabellán az MTK-val szemben. Hosszú még a versenyfutás, kemény kihívások várnak ránk a tavasz során.

Egy csatár számára mindig fontos, hogy gólt szerezzen, Feczesinre ez hatványozottan vonatkozhat, hiszen a bajnokságban többnyire csak csereként léphet pályára.

– Mint minden sportolóban, vagy csapattársamban, bennem is dolgozik a bizonyítási vágy. A kupamérkőzéseken legtöbbször kezdő voltam, és sikerült is többször a hálóba találnom. A bajnokságban is már három találatnál járok, eddig kétszer voltam kezdő, egyébként csereként szállhattam be. Boldog vagyok, hogy most három pontot ért a fejesem.

Szerdán, Debrecenben Ligakupa-negyeddöntő következik, ebben a sorozatban idén nyolc meccsen tíz gólnál jár a fehérvári támadó. A Loki ellen is nagy szükség lenne a Feczesin-találatra.

– A köztudatban tényleg az van, hogy a Ligakupa a harmadik számú sorozat, de mi nem akarunk különbséget tenni a különböző versengések között. Úgy utaztunk el Debrecenbe, hogy jó eredményt érjünk el. A bajnokságban valóban a Loki az egyetlen, amely képes volt legyőzni minket, de ez már egy másik történet, egy másik mérkőzés lesz. Két találkozón  dől el a továbbjutás, ezt is szem előtt kell tartanunk. Tudjuk, hogy az ellenfelünk nagyon erős csapat, de természetesen szeretnénk továbbjutni a Ligakupa elődöntőjébe, ebben a sorozatban is a végső sikerért akarunk majd játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!