Foci

2014.09.30. 08:26

Nem kell a gólzsák

Tiszta szívből örültem, amikor Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy Dárdai Pál lesz a válogatott szövetségi kapitánya.

Bobory Balázs

Kevés nála hitelesebb személyt találni a mi kis futballvalóságunkban, mindössze a tapasztalatlansága jelenthet hátrányt számára.
A tapasztalatlanság (nevezzük így) már az első kerethirdetésnél megmutatkozott, hiába böngésztük a 29 játékosból álló névsort, Nikolics Nemanja nevét nem találtuk...

A fehérvári drukkereknek kár ecsetelni, hogy „Nikó” milyen formában van, zsinórban tíz bajnokin talált a kapuba, ebben a szezonban kilenc mérkőzés/tizenegy gól a mérlege.

A Vidi csatára most olyan passzban van, hogy a térdéről, a fenekéről, vagy éppen a fülcimpájáról is a hálóba pattan a labda.

Nos, Dárdai Pál szerint ez kevés, hogy valaki beférjen a legjobb 29 magyar labdarúgó, köztük négy támadó közé.

Nézzük, mik lehetnének a kapitány érvei:
1. Nem illik abba a játékrendszerbe, taktikába, amit elképzel.
2. Az észak-írek elleni selejtezőn Nikolics gyengén futballozott.
Az indok mégis más, kissé különös, amit Dárdai a kapitányi székfoglalója alkalmával mondott: először kerüljön ki külföldre és bizonyítson.

Na, itt az én bajom Nikolics mellőzésével. Ugyanis azonos poszton szereplő riválisai közül ketten jelenleg a bukdácsoló Győri ETO-ban szerepelnek és ketten együtt veretes hét gólra voltak képesek az NB I-ben. Igaz, mindketten szerepeltek külföldön, de túlzás lenne azt állítani, hogy sikertörténetük olyan hosszúra nyúlt volna, mint a Dallas sorozat.

Egy másik center jelenleg a török élvonal újoncánál, a méltán híres Mersin Idmanyurdu együttesében szerepel, de eddig még nem sikerült gólt szereznie. Az előző szezonban abban az NB I-ben, ahol jelenleg Nikolics 9 meccs után 11 találatnál jár, a Törökországba igazoló center diósgyőriként 22/9-et produkált...

A negyedik rivális még a leginkább elfogadható alternatíva, a tékozló fiú a Bundesligából, akit megváltóként várunk a bukaresti fellépés előtt.

Ha Dárdai alaposan végiggondolja, milyen indokkal hagyja ki a legjobb formában lévő magyar csatárt, még védhető is lenne a történet, azonban a külföldi bizonyítás hiánya eléggé rossz szöveg a fentiek alapján.

Persze ha az új kapitány rutinos, akkor harmincadiknak behívja Nikolicsot is, legfeljebb nem játszatja Románia ellen, ha nem tartja alkalmasnak a szereplésre ilyen téttel bíró meccsen.

Ezzel együtt csak a legjobbakat tudom kívánni Dárdai Pálnak, és őszintén bízom benne, hogy választottjai góljaival győz a válogatott Bukarestben és visszanyerünk valamit a magyar futballba vetett hitünkből.

Nikolicsot pedig azzal bíztatom, hogy rúgjon legalább 35 gólt ebben a szezonban. A teljesítménnyel ritkán lehet vitatkozni, és ezzel még a Vidi is jól jár.

Aranyat kap érte...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!