Foci

2014.08.12. 14:00

Éremért indulnak a megye III-as csapatok

Székesfehérvár - A megye III nyitánya előtt még talány, hogy mely csapatok indulnak harcba a bajnoki aranyérmekért.

Ferencz Balázs

A Vajta alakulata ugyan megnyerte a Horfer Serleg csoportot az előző bajnoki kiírásban, de nem vállalta a megye II-es indulást. Vajtán sokminden változott a holtidényben, és nem is a bajnoki cím megvédése az elsődleges feladat.

- Hét edzőmérkőzést játszottunk a nyáron, egy döntetlen és egy vereség mellett ötöt nyertünk - mondta Ruta Sándor, a Vajta csapatának új vezetőedzője. - Jó munkát végeztek a játékosok a felkészülés alatt. Nehéz a sorsolásunk, az első fordulókban négy ki-ki meccset vívunk, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy jól szerepeljünk, de ehhez kell a szurkolók támogatása is. A főtámogatónk kivonult, és öt meghatározó játékosunk is távozott. Akinek itt a szíve Vajtán, az maradt, mellettük fiatalok csatlakoztak a felnőtt kerethez. Kapusposzton és a támadósorban is erősek leszünk, de a csapategység lesz az igazi erősségünk. Az első hat hely valamelyikére várom a csapatot.

Az Aqvital Publo csoport bajnoka sem lépett magasabb osztályba. Etyeken is vezetőség-, valamint edzőváltás volt, de a célkitűzés nem változott: bajnokságot szeretnének nyerni Etyeken.

Szabó Szilárd a csókakői csapatkapitány is harcba száll (Fotó: Koppán Viktor)

Négy új játékos érkezett hozzánk, Tóth Gergely, Kállai Gábor, Tillinger Máté, és Grozdics Norbert, míg Bartha Gergely, Ladányi Tibor távoztak - tájékoztatott Rujp Zoltán, az Etyek csapatkapitánya. - Célunk a bajnoki cím megszerzése, mert már sikerült összeállítani egy ificsapatot, így ha nyerünk feljebb tudunk lépni a megye II-be. Elképzelhető, hogy a bajnokság elején lesznek csiszolódási problémáink, de gőzerővel dolgozunk. A stabil védelem lehet a csapat fő ereje, és megmarad a gólerősség is.

A Simix Üveg-Ásvány csoport bronzérmese elől kiszálltak a riválisok, a Soponya feljutott, a PAFC III pedig nem indul a bajnokságban.

- A csapat másfél hónapja edz, így megfelelő készültségben várjuk a bajnok rajtot - jelentette ki Szabó Zsolt, a Csókakő trénere. - Most is a dobogót célozzuk meg. A Szabadbattyán, és a Jenő csapatai lehetnek a legnagyobb riválisaink. Répási Tamás Fehérvárcsurgóra igazolt, de a gárda magja együtt maradt, és fiatal játékosokat próbálunk beépíteni a csapatba. A hazai meccseket mindig szeretnénk megnyerni, és úgy gondolom, hogy a támadófutball vezethet majd eredményre.

 

Címkék#megye III

Ezek is érdekelhetik