Foci

2014.04.06. 19:30

Megye I.: küzdelmes diadal Iváncsán

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában szoros derbik voltak, és magabiztos győzelmek születtek.

Ferencz Balázs

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Dunafém-Maroshegy 4-2 (2-1)

150 néző, V.: Rózsa.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Csikesz P. – Léki, Janovics, Hushegyi, Csapó (Herke) – Meggyes (Hári), Kiliti, Takács V. (Farkas G.), Jung M. (Balogh B.) – Tanárki M. (Loncsár), Szalai. Vezetőedző: Zimmerman Tamás.

Dunafém-Maroshegy: Sabo – Komáromi (Skultéti L.), Trampler, Pongrácz, Gelencsér – Horváth Zs., Bencze J., Dopuda (Takács T.), Tóth B. – Farkas R. (Balogh T.), Vas. Vezetőedző: Nahóczky Attila.

Gól: Trampler (öngól) (2.), Szalai (33., 87.), Tanárki (50.), illetve Tóth B.(43.), Pongrácz (70.). Jók: Szalai, Kiliti, Meggyes, ill. Tóth B..

Egy öngóllal gyorsan vezetést szerzett a Gárdony a Dunafém-Maroshegy ellen, ami egy kicsit túlságosan is megnyugtatta a csapatot. Ettől függetlenül egy félóra elteltével Szalai révén újabb gólt szerzett a hazai csapat, de a szünet előtt egy figyelmetlenséget kihasználva szépített a Maroshegy. Fordulás után néhány perccel Tanárki ismét kettőre növelte a hazai előnyt. A Dunafém előbb büntetőt hibázott, majd Pongrácz góljával ismét felzárkózott, de a mérkőzés hajrájában Szalai Pál remek egyéni akciójából bebiztosította a győzelmet a Gárdony. A góllövő cipőjére tavasszal rátaláló Szalai egy előrevágott labdára startolt rá, és a félpálya közepéről, az oldalvonal mellől vágta a labdát a kapuba. A Gárdony megérdemelt a győzelmet aratott, pontvesztésük egy percig sem forgott veszélyben.

Sárosd–Mór 4-1 (1-1)

150 néző, V.: Nagy Károly.

Sárosd: Rauf T.- Szabó G., Pribék, Béres Z., Gyuricza – Lendvai, Somogyi Sz. (Egerszegi), Tornyai (Molnár D.), Majláth H. – Dvéri Zs., Gál P. (Kummer M.). Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Mór: Pirik – Polovitzer (Dreska), Hahn, Handl, Elek – Kaszás, Tar B., Nagy M.(Molnár T.), Mayer – Németh B. (Klémán), Petruska D. (Gárber) Játékos-edző: Handl Szabolcs.

Gól: Dvéri (22.), Gál P. (51., 73.), Majláth H. (71.), illetve Mayer (13.).

Jók: Majláth és az egész csapat, illetve senki.

Az 5. percben Dvéri indítását Tornyai a kapu mellé lőtte. Nem sokkal később Németh Bálint félpályáról ívelt a kapura, de labdája a jobb kapufa mellé szállt. A 13. percben Mayer 23 méterről lövésre szánt el magát és a labda a hazai kapu jobb oldalában kötött ki, 0-1. A 22. percben Majláth beadását Dvéri fejelte a vendégkapuba, 1-1. Nyolc perccel később Tornyai lépett ki a védők között, lövése azonban a jobb kapufa mellé szállt. Az 51. percben Dvéri lövése megpattant egy vendégvédőn és a felpattant labdát Gál fejelte a vendégkapu jobb oldalába, 2-1. Tíz perccel később egy távoli Mayer-lövést Rauf ütött szögletre. A 65. percben Majláth 25 méteres, jobblábas lövése a vendég kapu bal felső sarkában kötött ki, 3-1. A 72. percben egy kapusról kipattanó labdát Gál P. helyezett a hálóba, 4-1.

Velence Bericap–Kisláng 3-3 (1-2)

150 néző, V.: Szabó.

Velence Bericap: Barsch – Totsche, Fésű G., Kovács K., Dukon – Tóth R.(Silhány), Király P. (Puhnyák), Csikesz Z. (Knausz T.), Csanádi (Ódor) – Galaczi, Kovács N.. Vezetőedző: Pavlik József.

Kisláng: Ányos – Dudar K., Willerding B., Árki (Horgos), Rehák – Komlós R. (Fekete A.), Simon I., Juhász M., Dudar E. – Balogh Z., Paluska L. (Willerding Zs.). Játékos-edző: Rehák Viktor.

Gól: Kovács N.(17.), Fésű G. (73.), Kovács K. (83.), illetve Dudar K. (19.), Komlós R. (44., 48.).  Kiállítva: Kovács N. (70.).

Jók: Kovács K., Fésű, Dukon ill. Dudar K., Komlós, Rehák.

Hazai rohamokkal kezdődött a találkozó, és a velencei nyomás a 17. percben góllá is érett. Tóth Róbert remekül belőtt szögletét, Kovács Norbert szép mozdulattal fejelte a hálóba. A 19. percben a vendégek vezettek egy akciót a jobb oldalon, a Dudar K. által belőtt labdát Tóth Róbert a saját kapujába fejelte, 1-1. A 44. percben egy baloldali vendégakció végén a kapura küldött labdát a hazai kapus bravúrral védte, a kipattanót azonban az érkező Komlós a bal alsó sarokba lőtte, 1-2. A második félidő elején elaludtak a hazaiak, a 48. percben Komlós 17 méteres lövésébe Kovács Krisztián beletette a lábát, így az ellenkező sarokba pattant a labda. A 70. percben a hazaiak 10 főre fogyatkoztak, mivel Kovács Norbertet kakaskodás miatt a játékvezető kiállította. Innentől a tópartiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak. A 73. percben Knausz baloldali szabadrúgását Fésű mindenkit megelőzve fejelte a léc alá, 2-3. A 83. percben Knausz tért-ölelő partdobását Kovács Krisztián a bal felső sarokba fejelte, 3-3. A 90. percben Dukon baloldali beadása után Fésű fejesét a kapus reflexmozdulattal hárította. Az utolsó húsz perc játéka alapján a hazaiak kis szerencsével a maguk javára fordíthatták volna a mérkőzést.

Puskás Akadémia II–Martonvásár 2-3 (1-2)

60 néző, V.: Makk.

Puskás Akadémia II: Gyánó – Badi (Mészáros D.), Pintér B.(Márton), Jónás, Farkas János – Varbik, Gálos, Keresztesi, Király B. – Szabó P., Heitler. Vezetőedző: Hegedűs Béla.

Martonvásár: Guth – Szigeti (Bozsó), Berczi, Magyar B. (Páncél), Bognár K. – Pintér B., Hermann, Udvaros, Bajor B.(Sarkadi) – Király J. (Kővári), Provoda. Vezetőedző: Patkós Csaba.

Gól: Király B. (41., 70.), ill. Király J. (41., 70.), Bajor B. (42.). Jók: Szabó P., Gálos, ill. Király J., Magyar B.

A rendkívül gyenge színvonalú mérkőzésen végig a Martonvásár alakulata dominált. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a vendégek, de azokat nagyrészt elpuskázták, míg a PAFC II három helyzetéből kettőt gólra váltott. A játék képe alapján könnyebb győzelmet arathatott volna a Martonvásár.

Bakonycsernye–Bicske 0-4 (0-3)

Vezette: Bíró Dániel.

Bakonycsernye: Lukács L. – Guitprecht, Schneider, Hancsák, Mészáros B. – Györök T., Szolnoki, Márton (Simek P.), Balogh A. (Kovács D.) – Bocska (Tábori), Osgyán M.. Vezetőedző: Simek Péter.

Bicske: Miklós – Radics, Bencze M., Németh Zs., Máté D.- Szabó B. (Bodor), Pozsgai, Megyesi, Vörös Z. – Molnár A. (Mikó), Oláh (Pechinger). Vezetőedző: Erdész Ferenc.

Gól: Vörös Z. (3.), Molnár A. (10., 27., 68.). Jók: senki, ill. Molnár, Megyesi, Máté D.

Gyorsan felvette a mérkőzés ritmusát a Bicske, a 3. percben egy vendégakció végén Vörös Z. fejelt a kapuba, 0-1. A gyors gól megfogta a hazai csapatot, a 10. minutumban Megyesi szögletét Molnár Attila fejelte a kapuba, 0-2. A 30. percben egy hazai védelmi hiba után Molnár vezette Lukácsra a labdát, majd a kapuba helyezett, 0-3. A 63. percben Bocska-Marton összjáték után Bocska nagy helyzetben a kapust találta el. A 65. percben Megyesi 30 méteres szabadrúgását Lukács bravúrral kiütötte ugyan, de a kipattanóra a nagy kedvvel játszó Molnár érkezett és a kapuba lőtt, 0-4.

Szár–Dunaújváros PASE II 1-1 (1-0)

120 néző, V.: Szücs László

Szár: Szabó D. – Boros Z., Géber, Fenyvesi, Juhász A. – Tamás, Mérten, Szabó Sz., Rada (Milis) – Kiss Zs., Sátori. Edző: Juhász József.

Dunaújváros PASE II: Cseh T. – Szili, Salamon, Hajdók (Farkas S.), Kenyeres (Fogas)- Kuti (Palkó), Varga K., Nagy I., Kovács Zs. – Sinkó (Sziládi), Tóth T.. Edző: Éliás Zsolt.

Gól: Rada (19.), illetve Sziládi (79.). Jók: Géber, Fenyvesi, Sátori illetve Salamon, Tóth T..

A 10. percben Rada ugratta ki Borost, aki ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Kilenc perccel később egy egyéni akció után Rada szépen kilőtte a hosszú sarkot, 1-0. Ezután a Szár uralta a játékot, viszont a 44. percben a Kovács Zsolt beadását követően a felső lécet súrolva hagyta el a labda a játékteret. A második félidőben mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 69. percben Mérten ziccerben a kapufát találta el. A 79. percben egy bedobás után a lecsorgó labda Sziládi lábáról pattant a kapuba, 1-1. Az ezer sebből vérző hazai csapat győzelmet érdemelt volna, de a szerencse most a dunaújvárosiak mellé állt.

Szabadegyháza–Polgárdi Vertikál 2-3 (1-2)

Vezette: Altorjay Áron.

Szabadegyháza: Deák M. – Csupor, Szalai D., Rauf R., Rapai (Ladányi) – Tóth P., Horváth T. (Horváth F.), Vida, Kiss J. – Vizi, Horváth D. (Rédl). V.edző: Bozai Attila.

Polgárdi Vertikál: Kiss M. – Borbás L., Imre (Fekete Bence), Csizmadia, Nyakas I. (Horváth B.) – Jámbor, Hart, Tóth P., Kosztolányi (Szitai) – Nagy Z., Farkas D.. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Gól: Tóth P. (25., 85.), illetve Nagy Z. (35.), Horváth B. (38., 67.),

Kiállítva: Rauf R. (91.).

Jó iramú mérkőzésen a „sporik” időnként a vendégeknek kedveztek. A kiesési rangadón hazai vezetés után fordított a Polgárdi, a Szabad-egyháza csak a hajrában zárkózott.

Iváncsa–Mezőfalva 2-1 (1-1)

V.: Lak Balázs.

Iváncsa: Heim – Berényi B. (Nédó), Balogh L., Schäffer, Bartha – Nagy A., Fodor G., Csikesz P. (Kamocsa), Márki D. – Sinka, Mondovics. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Mezőfalva: Papp Z. – Papp A., Nagy D., Ivacs, Balázs – Huber, Móricz, Král (Márok), Viniczai F. – Éliás Zs., Szepesi. Vezetőedző: Masinka László.

Gól: Balogh L. (26.), Márki D. (83.), illetve Ivacs (9.).

Kiállítva: Nagy D. (67.).

Jók: Márki, Balogh, Bartha T., illetve Papp A., Szepesi K..

Az első félidő kiegyenlített erők küzdelmét hozta.

Ivacs Gábor ugyan gólt szerzett Iváncsán, de a listavezető Nagy Attilával (10) és Csikesz Péterrel (12) nagy csatában nyerni tudott

A 9. percben Ivacs cselezte tisztára magát a hazai büntetőterületen belül, majd laposan a jobb alsó sarokba tekerte a labdát, 0-1. A 26. percben az Iváncsa szabadrúgást végezhetett el a vendégkaputól 25 méterre, Balogh L. lőtte el a labdát, ami nagy erővel vágódott a kapu jobb oldalába. 1-1. A 42. percben a mezőfalvi védők által kiemelt labdát Nagy A. kapásból rúgta kapura 15 méterről, a lövés centikkel ment a keresztléc fölé. A második félidőben a lassan elfáradó vendégcsapat felőrlődött a folyamatos hazai támadások alatt. Az 56. percben Balogh harcolt ki büntetőt, de Nagy A. nagyon gyengén a kapu mellé gurította a labdát. Két perccel később újabb 11-est lőhetett az Iváncsa, ezúttal Mondovics hagyta ki a megítélt büntetőt. A 67. percben a vendégek tíz főre fogyatkoztak, Nagy D. megkapta második sárga lapját is. A 83. percben a hazaiak szabadrúgáshoz jutottak a vendégkaputól 17 méterre, Márki lövése védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába, 2-1.

A Mezőfalva becsülettel küzdött, de a hazai siker megérdemelt volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!