Foci

2012.08.18. 05:53

Kiscsapat nagy napja

Csákvár - Szombaton, 17.30-kor kezdődik az Aqvital-Publo Csákvár első NB II-es bajnokija a Puskás Akadémia FC ellen. A nyitány előtt ünnepélyesen átadják a sportlétesítményben elvégzett új beruházásokat.

Matók János

Nézőcsúcs születhet szombaton a csákvári sportlétesítményben, ahol az első NB II-es  labdarúgó mérkőzésen a Puskás Akadémia FC-t fogadja az Aqvital-Publo Csákvár. A kezdőrúgás előtt, 17 órakor Törő Gábor országgyűlési képviselő részvételével, ünnepélyes keretek között adják át az elmúlt időszakban elvégzett beruházásokat: az új öltözöt, a vendéglelátót, a locsolóberendezést,  a kerítést és a műfüves nagypályát.

- Az, hogy ez a kiscsapat idáig jutott, számunkra a bónuszt jelenti - mondta Nagy Sándor, a csapat elnök-tulajdonosa. - De ez a mi sorsunk, mindig küzdenünk kell. A korábbi években folyamatosan a feljutásokért, most pedig a bentmaradásért. Ami a reményeink szerint sikerül is, hiszen ez a célunk. Ám ha nem sikerül, az sem jelent majd problémát, hiszen egy nagyon erős NB III-ban folytatjuk majd tovább, de hangsúlyozom: a bentmaradás a célunk. Ebben a tekintetben minden csapat megerősödött, ezért nagyon nehéz lesz a bajnokság. Azt viszont már nem tudják elvenni tőlünk, amely   beruházások a pályázatok és a támogatások révén  megvalósultak, és itt maradnak Csákváron, s amelyek a csapat eddigi jó szereplése nélkül nem valósultak volna meg. Ám ennek az egésznek az a legnagyobb hozama, hogy sikerült visszacsábítani a helyi gyerekeket, nekik pedig szükségük van a példaképekre.

Ami a csapatot illeti, Bognár György vezetőedző az alábbiakat mondta:

- Sajnos nem vagyunk túl a felkészülés végén, ha a posztok szerint nézzük a csapatot, mert ez a keret még nem végleges. Főleg annak a tudatában, hogy Németh térdszalagja az egyik edzésen elszakadt. Biztos, hogy alakul még a keret, de ettől függetlenül elkezdjük a bajnokságot. Úgy gondolom, hogy megcsináljuk, meg tudjuk valósítani a célunkat, a nyolcközé jutást, vagy legalább az osztályozón kivívjuk majd a bentmaradást, s ebben biztos is vagyok. Mert ha nem így lenne, nem így gondolnám, akkor nem is vállaltam volna el a felkérést. Pár mérkőzés után már lesznek tanulságaink, tudunk alkalmazkodni, menet közben is mindig kell módosítani a célhoz vezető úton, a módszereken. Az öt hetes felkészülés során sokat léptünk előre, s ebben az ukrajnai edzőtábor is sokat számított, hiszen jobban megismertük egymást. Most egy olyan periódus következik, amikor több türelem kell   a csapathoz, még a részemről is, de haladnunk kell. Ami a nyitányt illeti, az  NB I-es játékosokkal felálló  riválisunknak  nincs  köze az akadémiához. Labdabiztosak, kezdeményezők, de mi azon  leszünk, hogy megverjük őket, s erre képesek is vagyunk.

 

A csapat szakmai stábja, játékoskerete

A szakmai stáb: Bognár György vezetőedző, Toldi Gábor pályaedző, Kakas László kapusedző, Bertalan Zsolt tech. vezető, Szalma József szaktanácsadó, Nagy István orvos, Fehérvári Elek masszőr. A játékoskeret: Hegedűs Ferenc, Gelei Vince, Pirik Ferenc (kapusok), Ambrus Sándor, Tornyai Tamás, Racskó Roland, Bencze Zsolt, Béres Zoltán, Burucz Barna, Ódé Norbert, Sötét Dávid (védők), Molnár Viktor, Domján Attila, Domonyi Roland, Gulyás Gergő, Csordás Szabolcs, Rigó Gábor, Burányi Tamás, Csikesz Zoltán, Németh Bálint, Imrik László (középpályások), Folmer Krisztián, Molnár Csaba, Szarka Zsolt, Katona Lajos, Juninho, Pujante (támadók).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!