Foci

2012.08.17. 06:08

Győzelemmel rajtolna el a Puskás Akadémia FC

Felcsút - Szombaton elkezdődik az NB II-es labdarúgó-bajnokság. A felcsúti Puskás Akadémia FC csapata 17.30-tól az újonc Aqvital-Publo Csákvár vendége lesz. Benczés Miklós győzelmet vár.

Matók János

Új kerettel, új szakmai stábbal, Benczés Miklós vezetőedző irányításával vág neki a felkészülés után a bajnokságnak a Puskás Akadémia FC.

- Milyennek ítéli meg a felkészülést?

- Nem volt egyszerű feladat, hiszen a kezdésnél több, mint negyven: a tavalyi keret tagjai, a visszatérők, és az ifi A-ból felkerülő játékosok álltak a rendelkezésünkre. A számomra új környezetben mindennel meg kellett ismerkednem, de hamar összerázódott a társaság, ez a csapat játékán is érződött a felkészülési mérkőzéseken. Sikeresen megoldottuk a feladatot, és nagyon várjuk a rajtot - felelt a kérdésre Benczés Miklós.

- Az ellen az újonc Csákvár ellen kezdenek, amelyet edzőmeccsen 6-1-re legyőztek.

- Igen, de ez senkit sem téveszt meg. Mert a nyitányon, egy újonc otthonában kezdeni nem kellemes dolog. Egyébként is, minden mérkőzés más és más. Akkor ők sem adtak ki mindent magukból, próbálták az új játékosaikat. De természetesen a három pont megszerzése a célunk.

- Ismeri a csákvári csapatot?

- Személyesen csak akkor láttam őket, de látszik rajtuk az a támadó futball, amit Bognár György a csapatainál alkalmaz. De kollégám, Hartyáni Gábor is segített, hiszen megnézte, elemezte a Csákvár mérkőzését az MTK ellen.

- Milyennek ítéli meg saját csapata játékoskeretét, s mi a bajnoki célkitűzésük?

- A keretben megfelelő arányban vannak a rutinos, és a fiatal játékosok. Az, hogy ez mire lesz majd elég, nem csak rajtunk múlik. Az ellenfelektől függetlenül, minden mérkőzésen a három pont megszerzése a célunk. Nekünk elsősorban saját magunkat kell mindig felkészítenünk a következő mérkőzésünkre. Ami a célt illeti, nem csak egy NB II-es csapat vagyunk, hanem az utánpótlásnevelő Puskás Akadémiát is képviseljük, ezért a jövő nemzedékének is szeretnénk biztosítani, hogy jövőre is az NB II-ben szerepeljenek.

- Miskolc után, hogy érzi magát az új közegben?

- Miután a családom eddig mindig a közelemben élt, de most távol, ez egy kicsit nehéz, de nagyon jó érzés Felcsúton, az akadémián dolgozni. Mindenki nagyon kedves és barátságos, kiváló a stábom, s mindezek komoly segítséget nyújtanak a mindennapokban, s ez a játékosokra is érvényes.

 

A csapat szakmai stábja, a játékoskeret

Szakmai stáb: Benczés Miklós vezetőedző, Elekes József pályaedző, Disztl Péter kapusedző, Kiss István masszőr, Hegedűs Béla technikai vezető, Kovács László orvos. Játékoskeret: Czirjék Zoltán, Sán- dor László, Filip Pajovics (kapusok); Papp Szilárd, Margitics Andor, Vasileios Apostolopoulos, Papucsek Barna, Vaszicsku Gergő, Farkas Norbert, Fabio (védők); Orbán Gáspár, Tóth Balázs, Polonkai Attila, Szakály Dénes, Soós János (középpályások); Kleinheisler László, Balog Gergő, Zsolnai Róbert, Baracskai Roland, Gajdos Zsolt (támadók).
A Puskás Akadémia az első hazai meccsén, augusztus 25-én a Kozármislenyt fogadja majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!