Foci

2011.09.25. 15:59

Elvesztettek két fontos pontot

Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban a Videoton-Puskás Akadémia a Sopront látta vendégül, de a nagy fölénye ellenére gólnélküli döntetlen lett a vége.

Silye Sándor

Videoton-Puskás Akadémia - Soproni Vasutas SE 0-0

Felcsút, 200 néző. Vezette: Femyvesi Szabolcs (Király, Kovács).
Videoton: Somodi - Margitics, Papucsek, Aposztolopoulosz, Hector - Szolnoki (Soós), Király (Baracskai) - Máté, Polonkai, Babos - Elek B. (Paudits). Vezetőedző: Hartyáni Gábor.
Sopron: Sipos - Csontos, Szmiljanics, Tóth, Nagy - Bozsoki, Tatai - Csordás, Lazics, Szabó (Tamási) - Bausz (Fazekas). Vezetőedző: Végh Tibor.

A mérkőzés előtt a két szakvezető barátságosan ölelkezett össze, s ez nem véletlen, hiszen Hartyáni és Végh is részese volt az 1984-85-ös legendás UEFA Kupa menetelésnek. A vasárnapi meccsen persze nem erre kellett számítani, hiszen mindakét csapatnak kellett a siker, a pontszerzés.

A 7. percben Király hozta a szívbajt a vendégekre, ám 19 méteres lövése után a labda ha centikkel is, de elkerülte a kaput. A 14. perc végén tűzijáték alakult ki a soproni kapu előtt, amelynek végét Király újabb bombája jelentette.

A 17. percben Aposztolopoulosz kétszer egymás után is kapura lőhetett, de a labda mindkétszer levágódott a védőkről. Többet birtokolta a Vidi a labdát, s a 26. percben Sipos kétszer is bravúrral mentett szögletre. Kissé meglepő volt a játék alakulása, hiszen a Sopron négy rutinos, egykori NB I-es futballistát: Szmiljanicsot, Lazicsot, Csordást és Bauszt vonultatott fel.

Aztán a 37. percben vezetéshez is juthatott volna vendég, ám Csordás beadása után Szabó tiszta helyzetben centikkel a kapu mellé fejelt. Aztán Bausz pörgetett veszélyesen a kapu mellé, ám azt megelőzően Szolnokit csúnyát felrúgták, csak nem Fenyvesi szerint... Elek helyzetével kezdődött a második félidő, erősen nyomott a Vidi, érett a hazai gól. Így a 63. percben, ám a hazai szöglet után a berobbanó Papucsek a kapufát találta el.

Félő volt, hogy egy soproni kontra góllal zárul. Egyre nagyobb lett a hazai nyomás, a Sopron elvétve lépte át a félpályát. Ám a 88. percben mégis Somodinak kellett egy nagyot védenie. Gól végül nem született, a vendégek nagy szerencséjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!