Foci

2011.04.13. 14:42

Bajnoki cím: a Vidi már Pakson aranyérmes lehet

Székesfehérvár - Valójában és sportszerűen csak május 22-én, az utolsó forduló után ünnepelhetjük, ünnepelhetnénk a Videoton FC bajnoki címét, ám ha a számokkal játszunk...

Matók János

 Játék a számokkal - a szerző szemével, avagy mikor szerzi meg az első bajnoki címét, az alapításának a 70. évfordulóját idén ünneplő Videoton FC labdarúgócsapata?
 Hétvégén a 23. forduló mérkőzéseivel folytatódik az NB I-es bajnokság, s ezt, valamint a többit figyelembe véve adhatunk választ a kérdésre. Konkrétan persze majd csak május 22-én, miután befejeződik az Újpest elleni idegenbeli találkozó, de addig is eljátszadozunk a várható - szubjektív véleményen alapuló  eredményekkel. A Vidi mellett mint potenciális rivális, a Ferencvárost, a Paksot, a Kaposvárt, a Zalaegerszeget és Debrecent     vehetjük  figyelembe, amely csapatok matematikailag még veszélyeztethetik a piros-kékek bajnoki címét. De vegyük górcső alá a hátralévő 8 forduló párosítását és a megszerezhető - ismét leszögezem, az alábbiak a szubjektív véleményemet tükrözik - pontok számát.


Videoton FC: Haladás (idegenben) 1 pont, Pápa (itthon) 3, Paks (idegenben) 1, Kecskemét (itthon) 3, Honvéd (idegenben) 3, Kaposvár (itthon) 1, Győr (itthon) 3, Újpest (idegenben) 1. Fentiek alapján a Vidi 66 ponttal zárná a bajnokságot. Ferencváros: Vasas (otthon) 3, MTK (idegenben) 1, Kaposvár (idegenben) 0, Debrecen (otthon) 1, Szolnok (idegenben) 3, Zalaegerszeg (otthon) 1, Haladás (idegenben) 1, Pápa (otthon) 3, a Fradi így 51 pontot szerezne a sorozatban. Paks: Kecskemét (otthon) 1, Honvéd (idegenben) 3, Videoton (otthon) 1, Győr (idegenben) 1, Újpest (otthon) 3, Siófok (idegenben) 3, Vasas (otthon) 1, MTK (idegenben) 3, ezzel összesen 53 pontot érne el. 
Kaposvár: MTK (otthon) 3, Kecskemét (idegenben) 0, FTC (otthon) 3, Honvéd (idegenben) 1, Debrecen (otthon) 1, Videoton (idegenben) 1, Siófok (otthon) 3, Győr (idegenben) 1, a bajnokság végére ez 49 pontot jelentene. Zala-egerszeg: Győr (otthon) 1, Újpest (idegenben) 1, Siófok (otthon) 3, Vasas (idegenben) 1, MTK (otthon) 3, FTC (idegenben) 1, Debrecen (otthon) 1, Szolnok (idegenben) 3, vagyis 50 pontot szerez.
Debrecen: Siófok (otthon) 3, Vasas (idegenben) 1, MTK (otthon) 3, FTC (idegenben) 1, Kaposvár (idegenben) 1, Szolnok (idegenben) 3, ZTE (idegenben) 1, Haladás (otthon) 3, ezzel 50 ponttal zárna a bajnoki címvédő. Fentiek alapján az NB I  sorrendje: 1. Vidi, 2. Paks, 3. FTC, 4. ZTE (több győzelme miatt) 5. Debrecen, 6. Kaposvár. A fentiek alapján viszont könnyen előfordulhat, hogy a Vidi már április 26-án Pakson, vagy április 29-én Sóstón, a Kecskemét elleni mérkőzésen már bajnok lehet.   De ez csak játék  a számokkal...

A csapatra jellemző akarat és az erő

"Egy nagyon nehéz és nagyon fontos sorozat kezdődik el vasárnap a Haladás elleni mérkőzéssel, hiszen a bajnokság mellett a Magyar Kupa miatt is sűrűbb lesz a programunk.  Nem számíthatunk könnyű mérkőzésekre, hiszen riválisaink többsége, akár csak legutóbb a ZTE, mint egy busz, beállnak  a kapu elé és leeresztik   a gumikat. De a csapatra jellemző belső akarat, a mentális  erő meghozza, meg kell, hogy hozza a végső  eredményét!" - Farkas Balázs,  csapatkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!