Foci

2010.06.15. 13:23

Ronaldo a legismertebb, Casillas a legkedveltebb

Az internet-hozzáféréssel rendelkező magyar felnőttek körében a portugál Cristiano Ronaldo a legismertebb a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon szereplő játékosok közül, ugyanakkor a megkérdezettek nagy többsége a spanyol Iker Casillast kedveli leginkább.

MTI

A GfK Hungária cég 18 futballista ismertségét és kedveltségét vizsgálta, s előbbi kategóriában a 2008-as aranylabdás Ronaldót 10 válaszadó közül hét felismerte. Az ismertségi ranglistán Kaká, a brazilok középpályása végzett a második, míg Lionel Messi, az argentin válogatott aranylabdás támadója a harmadik helyen. Franck Ribéry-t, a franciák szélsőjét a megkérdezettek 33 százaléka felismerte, s ez azt jelenti, hogy a 2008-as eredményhez képest 10 százalékkal nőtt a Bayern München sztárjának ismertségi indexe.


A labdarúgók kedveltsége jelentős eltérést mutat a férfi és női válaszadók körében. A gyengébb nem képviselői leginkább Casillasszal szimpatizálnak, s szintén nagyon kedvelik Frank Lampardot, az angolok középpályását. A férfiaknál Messi, valamint Xavi, az Európa-bajnok spanyolok irányítója a legkedveltebb.
 öbb olyan futballista is akad, aki a felmérés alapján nagyon megosztó személyiség: a holland Arjen Robben és az angol Steven Gerrard csak a férfiak körében örvend nagy elismerésnek, a nőknél viszont a francia Thierry Henry és az olasz Gianluigi Buffon kapott sok szavazatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!