Foci

2010.06.14. 15:01

Rendkívüli állapot Németországban

Valóságos rendkívüli állapot uralkodik Németországban, az ausztrálok elleni 4-0-ás győzelem után máris az újabb világbajnoki címről álmodoznak a szurkolók.

MTI

A vasárnap esti mérkőzést a televízió előtt több millióan szurkolták végig, Berlinben és az ország más nagyvárosaiban pedig tízezrek követték a hatalmas kivetítők előtt a német gólokban gazdag meccset. A szurkolók hétfő délelőtt is folytatták az ünneplést, a hangulat a tetőpontjára hágott, és a focirajongók egy csapásra világbajnoki cím lehetőségéről beszélnek.
A józanabb sajtó és általánosságban a szakemberek egyetértettek abban, hogy a vb-arany még messze van, de azért jól sikerült és sokat ígérő volt az első megmérettetés. A szakértők már korábban is azon a véleményen voltak, hogy a jó kezdet növeli a magabiztosságot, ami különösen fontos minden idők legfiatalabb német válogatottja számára.
A dicséretből mindenekelőtt Joachim Löw szövetségi kapitánynak jutott ki, aki az újságok szerint az összeállításnál jobbnál jobb lapokat húzott. Ezek közé tartozott, hogy a tréner kitartott az elmúlt  hónapokban klubjaikban és a válogatottban is igen csak gyenge formát mutató Lukas Podolski és Miroslav Klose mellett, akik a bizalmat "csodagólokkal" hálálták meg. Azután hasonlóan jó húzásnak bizonyult, hogy Piotr Trochowski helyett a 20 esztendős Thomas Müllernek szavazott bizalmat, aki előbb gólpasszt adott, majd bámulatos találattal írta be nevét a német világbajnoki góllövők krónikájába. "Agyba-főbe" dicsérték a szakértők a középpályán kiválóan együttműködő Bastian Schweinsteigert és a sérült Michael Ballackot helyettesítő Sami Khedirát, sőt az új összetételű védelmet is, különös tekintettel arra, hogy a hátsó alakzat az utóbbi időben nem tartozott a legerősebb csapatrészek közé.
A sajtót és a szakembereket nem csupán a győzelem örvendeztette meg, hanem a játék is. Mindennek kapcsán azt emelték ki, hogy ilyen szellemesen és szépen játszó német válogatottat rég nem láttak a pályán. Mindez a jövőre nézve a legjobb reményekre jogosít fel - írták az újságok, ugyanakkor óvtak az elbizakodottságtól. Szerbia ugyanis pénteken minden bizonnyal az ausztráloknál erősebb ellenfél lesz. Ezzel összefüggésben a lapok emlékeztettek arra: a 2002-es világbajnokságon első mérkőzését a német csapat 8-0-ra nyerte, következő ellenfelével szemben viszont már csak kínkeserves 1-1-et ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!