Vb 2022

2022.12.19. 10:25

Buenos Aires az egekben – őrület Argentínában

Szavakkal nehéz leírni, milyen ünneplés vette kezdetét a világ különböző pontjain, miután Gonzalo Montiel a franciák ellen belőtte a maga tizenegyesét, és ezzel Argentína 1986 után ismét, története során harmadszor világbajnok lett labdarúgásban. A csapat a pályán Lionel Messi nyakába borult és Katartól Buenos Airesig önkívületben ugráltak az argentin szurkolók – az angliai Bristolban, sőt még a legyőzött Franciaország fővárosában, Párizsban is lengtek argentin zászlók, de egy Buenos Airesből Madridba tartó repülőgépen is örömmámor lett úrrá 30 ezer láb magasságban.

Nemzeti Sport

Forrás: AFP

Milliók ünnepeltek az utcákon Buenos Airesben és Argentína nagyvárosaiban, miután a válogatott Lionel Messi vezérletével 11-esekkel legyőzte a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében a címvédő Franciaországot.

A szurkolók, akik Argentínában éttermekben, bárokban, más vendéglátóipari helyeken nézték a finálét, már a félidőben, 2–0-s argentin vezetésnél elkezdtek ünnepelni.

Az igazi fieszta azonban akkor vette kezdetét, amikor a hosszabbításban 3-3-ra végződött találkozót az Albicelestének nevezett nemzeti együttes megnyerte a büntetőkkel.

Forrás: AFP



A fővárosban az emberek az utcákra, terekre tódultak, megállt a közlekedés, az üzletek bezártak. A szurkolók, a válogatott világoskék-fehér csíkos mezét viselték, hatalmas dudakoncertbe kezdtek, beugráltak a szökőkutakba – az időeltolódás miatt Argentínában a döntő délben kezdődött. A közterek megteltek, de az emberek folyamatosan érkeztek, hogy bekapcsolódjanak az óriási partiba. Mindenhol Messi és Maradona arcképét mutatták fel a drukkerek különböző zászlókon és drapériákon.

„Világbajnok! Messi Argentínája a mennyekbe repült Katarban!” – ezzel a címmel jelent meg az egyik legnépszerűbb napilap, a La Nación.

„Egy egész ország boldogsága – Argentína a világbajnok” – írta a Clarín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!