Csütörtökön eldől

2022.11.30. 17:46

Lothar Matthäus hisz a németek továbbjutásában

A 150-szeres volt német válogatott labdarúgó, a magyar labdarúgó-válogatott ex szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus a német Sport Bild napilap hasábjain blogot vezet a katari labdarúgó-világbajnokságról. Új bejegyzésében kifejtette, hogy szerinte Németországnak nem fog gondot okozni a továbbjutás.

MTI, Beke Zsombor

Lothar Matthäus (balra) bízik abban, hogy honfitársai továbbjutnak

Forrás: AFP / NSO

A német labdarúgó-válogatott nem kezdte túl fényesen a katari tornát, hiszen két forduló után az E csoport utolsó, negyedik helyén áll. A németek kikaptak Japántól, valamint csak egy döntetlent játszottak a spanyolokkal, így az utolsó fordulóban szinte ki-ki mérkőzést játszanak Costa Rica válogatottjával. A német Sport Bild napilapban az egykori klasszisjátékos, Lothar Matthäus blog formájában elemzi a világbajnokságon történteket. A 61 éves szakember a német továbbjutási esélyekkel kapcsolatban az alábbiakat írta:

– A szövetségi kapitányt most Hansi Flicknek hívják és nem Joachim Löwnek, valamint vannak olyan labdarúgóink, akik négy éve ott sem voltak a csapatban. Ráadásul Costa Rica nem képvisel olyan játékerőt, mint a dél-koreaiak. Az esélyünk a nyolcaddöntőbe kerülésre sokkal nagyobb, mint annak a kockázata, hogy kiesünk" - fogalmazott a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki nem mulasztotta el megdicsérni honfitársait a spanyolokkal szemben kiharcolt 1-1-es döntetlennel kapcsolatban sem. – Jó meccset játszottak, fejlődtek és megérdemelték az egy pontot. Azok a német erények, melyeket legutóbb hiányoltunk, visszatértek - írta Matthäus.

A Nationalelf sorsa nem feltétlenül van a saját kezében, így a minél nagyobb arányú győzelem sokat lendíthet majd a továbbjutási esélyein.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
E-CSOPORT
20.00: Japán–Spanyolország
20.00: Costa Rica–Németország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!