VB 2022

2022.11.28. 16:20

Izgalmakkal teli mérkőzésen győzte le Ghána Dél-Koreát

Ghána 3–2-re legyőzte Dél-Koreát a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában a H-csoportban. Nagyszerű, izgalmakban gazdag mérkőzést láthattunk, melyen két duplázó is volt.

Nemzeti Sport

Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara

CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
DÉL-KOREA–GHÁNA 2–3 (0–2)
Al-Rajján, Education City Stadion. Vezette: Anthony Taylor (angol)
DÉL-KOREA: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse (Kvon Kjung Von, 90+2.), Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung (Hvang I Dzso, 79.) – Kvon Csang Hun (Li Kang In, 57.), Dzsong Vu Jong (Na Szang Ho, a szünetben), Szon Hung Min – Cso Ku Szung. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
GHÁNA: Ati-Zigi – Lamptey (Odoi, 78.), Amartey, M. Salisu, G. Mensah (Baba, 88.) – Partey, Samed, Kudus (Djiku, 83.) – A. Ayew (Kyereh, 78.), Inaki Williams, J. Ayew (Sulemana, 78.). Szövetségi kapitány: Otto Addo
Gólszerző: Cso Ku Szung (58., 61.), ill. M. Salisu (24.), Kudus (34., 68.)

A két csapat még soha nem játszott egymás ellen tétmérkőzést. Dél-Korea egy Uruguay elleni gól nélküli döntetlennel, míg Ghána egy Portugália elleni ötgólos vereséggel hangolódott a mai ütközetre.

A meccset a dél-koreaiak kezdték jobban, az első negyedórában a ghánaiak jobbára csak védekezett. A 24. percben aztán egy oldalszabadrúgás után a flipperezés végén rögtön az első kaput eltaláló lövéséből vezetést szerzett Ghána, Mohammed Salisu közelről kotorta be a labdát. A VAR kezezés miatt vizsgálta az esetet, de végül helybenhagyta a pályán hozott döntést (0–1). Salisu lett egyébként az első ghánai védő, aki gólt szerzett a világbajnokságok történetében.

Beadások után nagyon veszélyes volt Ghána, a 34. perc pedig Jordan Ayew kapu felé ívelt labdáját Mohammed Kudus csúsztatta a kapuba (0–2).

Az első játékrész vége az ázsiai csapaté volt, de a kapu előtt pontatlan volt, így gólt, ahogy a találkozó elején, most nem tudott szerezni. A hosszabbítás utolsó percében aztán egy sarokrúgás után Thomas Partey majdnem háromra növelte az afrikai csapat előnyét. 0–2

A második félidőt is lendületesen kezdte Dél-Korea, Cso Ku Szung fejesénél pedig már nagyot kellett védenie Lawrence Ati-Ziginek. Érdekesség, hogy most, a második csoportmérkőzés 53. percében született meg a dél-koreaiak első kaput eltaláló kísérlete a katari világbajnokságon.

Öt perccel később aztán a második Szung-fejes már utat talált a kapuba, ezzel megszületett az ázsiai együttes első gólja a tornán (1–2).

És ha egy üzlet beindul! A 61. percben ismét Szung érkezett, és harmadik fejeséből a második gólját szerezte (2–2).

A 68. percben jött az újabb fordulat, ugyanis Ghána ismét megszerezte a vezetést. Egy bepassz után Inaki Williams rúgott luftot (na jó, egy kicsit beleért), de a csapat szerencséjére Kudus a hosszún üresen érkezett, és higgadtan értékesítette a ziccert (2–3). Szung egyébként az első dél-koreai, Kudus pedig az első ghánai játékos lett, aki duplázott a világbajnokságokon.

A 75. percben Lee Kang In ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, Ati-Zigi azonban leért a sarokra. Beszorította ellenfelét Dél-Korea, de csak nem akart megszületni az újabb egyenlítő találat, az egyik lehetőségnél például Salisu mentett a gólvonal előtt.

A hajrában rohamoztak a dél-koreaiak, viszont a ghánai kapus és a védelem állta a sarat.

Győzelmével Ghána három ponttal áll a csoportban, míg Dél-Korea továbbra is nyeretlen, és egy ponttal a kiesés szélére került.

Forrás: Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!