VB 2022

2022.11.27. 19:45

Horvát győzelem, kanadai búcsú

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének F-csoportjában Horvátország 4–1-re legyőzte Kanadát, ezzel az észak-amerikai válogatott búcsúzott a vb-től.

Nemzeti Sport

Forrás: Getty Images

2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Horvátország–Kanada 4–1
Katar, al-Rajjan, Halifa Stadion. 44 374 néző. V: Matonte Cabrera (uruguayi)
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, B. Sosa – Modric (Pasalic, 86.), Brozovic, Kovacic (Majer, 86.) – Livaja (Petkovic, 60.), Kramaric (Vlasic, 72.), Perisic (Orsic, 86.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Laryea (Hoilett, 62.), Hutchinson (Adekugbe, 72.), Eustaquio (Ismaël Koné, a szünetben), A. Davies – Buchanan, Larin (Osorio, a szünetben), J. David (Cavallini, 72.). Szövetségi kapitány: John Herdman
Gólszerző: Kramaric (36., 70.), Livaja (44.), Majer (90+4.), ill. A. Davies (2.)

Kanada úgy lépett pályára, hogy ha kikap, akkor máris búcsúzik a világbajnokságtól, hiszen akkor a horvátokkal és a marokkóiakkal szemben is négypontos hátránya lesz.

Nos, Kanada már az elején megadta az alaphangot, a 2. percben Tajon Buchanan beadása után Alphonso Davies remek fejessel megszerezte a vezetést Kanadának. A Bayern München játékosa országa első gólját szerezte a világbajnokságok történetében.

A 26. percben Andrej Kramaric nagyszerű akció végén egyenlített volna, csakhogy a VAR alapján gyorsan kiderült, hogy a találatot előkészítő Marko Livaja lesen volt, így nem lehetett megadni.

A horvátok mindent megmozgattak az egyenlítésért, egymás után vezették a veszélyes támadásokat, és az igyekezetnek a 36. percben meglett az eredménye: Kramaric gólját ezúttal megadták. A támadónak ez volt a 21. találata a horvát válogatottban. A horvátok lendülete tovább tartott, és még az első félidőben átvették a vezetést Livaja 16 méterről leadott lövésével.

A második félidő meglehetősen intenzíven kezdődött, mindkét oldal szerezhetett volna gól az első tíz percben. Ekkor még nem született újabb találat, de a hajrához közeledvén a horvátok eldöntötték a találkozó sorsát: Kramaric gyönyörű gurítással szerezte meg a második gólját.

A ráadás perceiben még a csereként beállt Lovro Majer is betalált egy kontra során, így a vége 4–1 lett a horvátoknak.

Ezzel az eredménnyel Kanada biztosan kiesett, ellenben a továbbjutó két helyért őrült izgalmak várhatók. Horvátország–Belgium és Kanada–Marokkó meccseket rendeznek az utolsó körben.

Forrás: Nemzeti Sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!