Akadt meglepetés is

2022.11.27. 20:43

Ez történt a hétvégén világbajnokságon

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság csoportköre a hétvégén is folytatódott, a „nagyok” közül nyert Argentína és Franciaország is, a belgák azonban kikaptak.

Beke Zsombor

Messi joggal örülhetett, életben maradt Argentína

Forrás: MTI/AP/LaPresse/Fabio Ferrari

A szombati nap nagy kérdése az volt, hogy a Szaúd-Arábia ellen vereséggel nyitó argentinoknak sikerül-e javítaniuk Mexikó ellen és életben tartani a továbbjutási esélyeiket. Messi vezérletével végül 2-0-ra győzött Argentína. A csoport másik találkozóján Lengyelország 2-0-ra nyert a szaudiak ellen, Lewandowski pályafutása első vb-gólját szerezte meg. A D csoportban egy felejthető találkozón az ausztrálok a biztos védekezésüknek köszönhetően 1-0-ra megverték Tunéziát, Franciaország pedig Dánia ellen elért 2-1-es sikerével már biztos továbbjutó. 

Vasárnapra több meglepetés is jutott, Belgium 2-0-ra kikapott Marokkótól, így jelenleg a belgák nem állnak továbbjutó helyen az F csoportban. A kvartett másik összecsapásán Horvátország papírformának megfelelően megverte Kanadát 4-1-re. A Németországot legyőző Japán nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott Costa Ricától, míg a nap rangadója, a Spanyolország – Németország mérkőzés lapzártánk után ért véget
Hétfőn a brazilok Svájc ellen, míg a Ronaldo vezette Portugália Urugay ellen biztosíthatja be a továbbjutását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!