Vb 2022

2022.11.25. 18:53

Elsőként Katar búcsúzott a vb-től

Szenegál 3–1-ra legyőzte a házigazda Katart a labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának harmadik mérkőzésén. Ezúttal is remek, gólokban gazdag második félidőt láthattunk a tornán.

kemma.hu

Forrás: Pexels

Világbajnokságon most először találkozott egymással az Ázsia-kupa címvédője (Katar) és az Afrika-kupa győztese (Szenegál). A 4. percből jegyezhettük fel az első lövési kísérletet, Ismaila Sarr éles szögből leadott kísérletét azonban blokkolta az egyik védő. Az első negyedóra végén veszélyeztetett először a hazai csapat. Percekkel később aztán a túloldalon Diédhiou fejeséből majdnem vezetést szerzett Szenegál, Barsem kapus nem a legjobb ütemben mozdult ki a kapujából. A katari kapuvédő, fogalmazzunk úgy, veszélyesen futballozott az első játékrészben, mert volt még egy rossz kijövetele Édouard Mendy kirúgása után. A 41. aztán megszerezte a vezetést Szenegál. Huhi hibázott nagyot a tizenhatoson belül, Boulaye Dia köszönte szépen a labdát, és a kapuba lőtte azt (0–1). A szünet után rögtön megduplázta előnyét a szenegáli csapat, egy sarokrúgás után Famara Diédhiou csúsztatott a kapuba (0–2).

A 78. percben a csereként pályára lépő Mohammed Muntari szerezte meg Katar első gólját a világbajnokságok történetében, méghozzá egy gyönyörű fejesből (1–2). Az egyenlítés nem jött össze, ugyanis Bamba Dieng a hajrában lezárta a meccset (1–3). Katar továbbra is pont nélkül áll a csoportban, és jó eséllyel nem jut tovább, míg Szenegálnak megvan az első győzelme a vb-n.

A-CSOPORT, 2. forduló
KATAR–SZENEGÁL 1–3 (0–1)
Doha, al-Tumama Stadion. Vezette: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
KATAR: Barsem – I. Mohammad, Pedro Miguel (Vaad, 83.), Huhi, A. Hasszan, H. Ahmed (Szalman, 83) – Budiaf (Hatem, 69.), Madibo, al-Hajdosz (M. Muntari, 74.) – A. Ali, Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez
SZENEGÁL: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Ab. Diallo, Jakobs (P. Cissé, 78.) – I. Gueye, N. Mendy (P. Sarr, 78.) – I. Sarr (I. Ndiaye, 74.), B. Dia, K. Diatta (Ciss, 64.) – Diédhiou (Dieng, 74.). Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
Gólszerző: M. Muntari (78.), ill. B. Dia (41.), Diédhiou (48.), Dieng (84.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!