Minél több mérkőzést szeretne látni

2024.06.14. 19:46

Hirt Károly: A szerencse jó játékos, kérdés, hogy ki mellett fog állni

Szombaton a magyar válogatott számára is elkezdődik a 2024-es németországi Európa-bajnokság. A találkozó előtt Hirt Károllyal, az Alba Regia Atlétika Klub elnökével beszélgettünk.

Szabó Róbert

Hirt Károly (1925 rajtszámmal) minél több mérkőzést szeretne látni az Európa-bajnokságon

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A kapcsolat érzelmi, nyilván nem vagyok labdarúgó, de érzelmi kapcsolat köt a labdarúgáshoz. Követem a magyar válogatottat, sőt a magyar focit is valamilyen szinten – mondta lapunknak Hirt Károly, az  Alba Regia Atlétikai Klub elnöke a magyar válogatott szombati, svájciak elleni Európa-bajnoki mérkőzése előtt. Hozzátette, nem árul el titkot azzal, hogy volt köze a labdarúgáshoz, mert két alkalommal is, 1996-ban és 2000-ben a Videotonnak volt az erőnléti edzője az első csapatnál, így érintett is a dologban és kötődik is hozzá, és nagyon szurkol.

Az ARAK elnöke arról is beszélt, nyomon fogja követni az Európa-bajnokságot, a lehetőségekhez mérten minél több mérkőzést szeretne megnézni.

– A siker az nyilván az, hogyha nyerünk, ami nem hiszem, hogy meglepetés lenne, de reálisan értékelve a helyzetet az sem okozna meglepetést, ha a svájciak nyernének, hiszen szerintem nagyon jó csapatuk van. Szerintem ott, az adott pillanatban nyújtott teljesítmény fogja eldönteni a mérkőzés kimenetelét – mondta már a szombati találkozóval kapcsolatban Hirt Károly.

Az atléta arról is beszélt, fontos kérdés lesz, hogy ki mellett áll a szerencse.

– A szerencse jó játékos, kérdés, hogy ki mellett fog állni. Ha velünk van akkor pedig megnyerhetjük a mérkőzést is – folytatta Hirt. Arról is beszélt, hogyha nem csak három mérkőzést játszunk az Európa-bajnokságon, akkor az nagyon jó eredmény lesz, hiszen ez azt fogja jelenteni, hogy a csapat továbbjutott a csoportkörből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában