Foci-Eb 2020

2021.06.26. 20:45

Gárdonyban csalódottak, amiért a franciák lemondták a foglalásukat

A Svájc elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőre készülő francia labdarúgó-válogatott a Magyarországon tartózkodása idején a lefoglalt szállása ellenére nem látogatott el Gárdonyba. Tóth István polgármester a Blikknek elmondta, nagyon csalódottak a történtek miatt.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A világbajnoki címvédő francia csapat a Magyarország és a Portugália elleni csoportmérkőzését is Budapesten, a Puskás Arénában játszotta le, s tavasszal még úgy volt, hogy itt-tartózkodása során néhány napot a gárdonyi Vital Hotel Nautisban is eltölt. Ebből azonban végül semmi sem valósult meg.

Múlt pénteken, a mieink elleni meccs előtti napon hívott fel a szállodaigazgató azzal, hogy a franciák néhány perccel korábban lemondták a foglalásukat. Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, a budapesti Marriott Hotelben maradnak és nem mennek sehova – mondta a Blikknek Tóth István, Gárdony polgármestere. – Kellemetlen helyzet volt, a futballpályánál ugyanis még a csapat kondigépeit rakodták ki a kamionból. Senki nem is kapott magyarázatot. Talán a fővárosba érkezve látták, hogy nehézkes a közlekedés, és úgy döntöttek, nem mozdulnak már ki a hőségben. Lehet, hogy igazuk volt, de sokak munkája veszett kárba.”

A városvezető hozzátette, a franciák a szerződés szerinti pluszköltségeket kifizetik a hotelnek, a tartozás egy részét már teljesítették is, de mindenki nagyon csalódott Gárdonyban a történtek miatt.

A teljes szállodát lefoglalták, amelyet fel is díszítettek az igényeik szerint, a kedvükért a futballpályán kicserélték a gyepet. A megyei és a járási rendőrkapitányságnál átcsoportosítások voltak, többeket nem tudtak elengedni szabadságra, hiszen le kellett zárni a hotel és az edzőpálya környékét, hogy ne lehessen megközelíteni a keret tagjait. Szerettünk volna jó benyomást tenni a világhírű vendégekre– búslakodott Tóth István.

A franciák időközben Budapestet is elhagyták, az elmúlt éjszakát már Bukarestben töltötték, ahol hétfőn az A-csoport harmadik helyén végző Svájccal mérkőznek meg az Eb-n a legjobb nyolc közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!