Három napos versenyt rendeznek

2021.09.16. 21:00

Az olimpiai csapatot építik az evezősök Sukorón

Válogatóversenynek, a Diákolimpiának és az Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak ad otthont a sukorói pálya.

Németh Krisztián

A kétszeres Eb-győztes Galambos Péter is indul

Fotó: MESZ/Czcucz B.

Péntektől vasárnapig az evezősök veszik birtokba a Velencei-tavi pályát. Ennek egyik oka, hogy komoly célokkal vágnak neki a három év múlva sorra kerülő párizsi olimpiának. Tokióban csak Pétervári-Molnár Bendegúz képviselte a magyar színeket, a remények szerint nem csak egypárevezősben sikerül kvótát szerezni két év múlva a kvalifikációs világbajnokságon. Éppen ezért már jó előre meghatározzák és készítik fel az egységeket.

„Más jellegű lesz a felkészülés, mint korábban. A nemzetközi trendeket követve körülbelül 180 napnyi edzőtábor szerepel a következő egy év tervei között. A III. válogatóversenyen elért eredmények alapján a programba 22 fő fog bekerülni – hangsúlyozta Molnár Dezső szövetségi kapitány, aki a Simon Béla-Juhász Adrián páros korábbi felkészülési programját adoptálta a válogatottra. A kettős kétszer is kijutott az ötkarikás játékokra, talán Tokióban is ott lehettek volna, ha a koronavírus nem töri ketté a felkészülésüket.

A kétszeres Eb-győztes Galambos Péter is indul
Fotó: MESZ/Czcucz B.

A VVSI evezősei nem indulnak a válogatón, a klub energiáit elsősorban az átalakulás és a Velencei-tó alacsony vízállása emészti fel. Jelenleg úgy tűnik, a sukorói pályán lesz helyük azt követően is, hogy megkezdi működését a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia.

Szombattól vasárnapig zajlanak majd a Diákolimpia küzdelmei, több, a VVSI-ben edző evezős áll majd rajthoz. Vasárnap az ifjak mellett vízre szállnak az Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság indulói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!