Ballagási tarisznya – útravalóként

2020.06.17. 07:25

Rendhagyó ballagás a soponyai Zichy János Általános Iskolában

Az idei végzősök videófilmje méltó módon zárja le az elmúlt nyolc évet. Illik a szokatlan helyzethez, hiszen az iskola életében soha nem készült még ilyen. Megmarad, bekerül a ballagási tarisznyába.

FMH

Egy szál fehér szegfű Míra és Martin kezében Fotó: Az iskola

– Fontos, jelentős esemény egy gyermek életében a ballagás. Véget ér egy szakasz, és kezdődik egy újabb. A diákok búcsúznak egymástól, tanáraiktól, az iskolától. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a tanítást, hanem a tanévzárás és a ballagás szokásos rendjét is átírta – mondta lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó iskolaigazgató.

A jeles eseményről a különleges helyzethez illően különleges módon emlékeztek meg a Zichy János Általános Iskolában. A pedagógusok, az iskolavezetés, a polgármester összefogásával ünnepi videófilm készült, amely méltó módon zárja le az elmúlt nyolc évet. Illik a szokatlan helyzethez, hiszen iskolai szinten soha nem készült még ilyen. Emlékeztet majd a különleges ballagásra, hiszen a felvétel minden diák számára megmarad, mondhatni bekerül a ballagási tarisznyába.

Kedden Szücs Norbert polgármester, Hollósi Lászlóné igazgató, Molnárné Strohéber Zsuzsanna igazgatóhelyettes, Kajári Henrietta osztályfőnök, Szecsődi Józsefné nyugalmazott igazgató és Pekács Jánosné testnevelőtanár várta az iskolában az egymás után érkező ballagókat. Sajnos sem a szülők, sem a vendégek nem lehettek jelen a fiatalok életútjának e meghatározó állomásánál.

Egy szál fehér szegfű Míra és Martin kezében
Fotó: Az iskola

A ballagási tarisznya, a virág, az emléklapok átadása után az általános iskolai évek alatt kiemelkedő munkát végző, kimagasló tanulmányi, sport, művészeti teljesítményt nyújtó 8. osztályos tanulók jutalmazása következett.

Az Év tanulója díjat 23 éve adják már át az intézményben, az elismerést a 2019-2020-as tanévben Várkonyi Martin kapta. Az Év sportolója díj Balogh Mírának dukált. A Zichy-díjat, melyet évente a kiváló művészeti, kulturális munkáért ítélnek oda, a díj alapítója, Szecsődi Józsefné adta át Várkonyi Martinnak. Kiváló tanulmányi munkájáért több tanuló könyvjutalomban részesült.

A rendhagyó ballagás videója, valamint az átadó alkalmával készült fotók, a kitűnő tanulók, a nevelőtestületi dicséretben, a jutalomkönyvben részesült diákok névsora az iskola honlapján megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!