Petresé a móri kispad

2018.07.05. 21:41

Németh Bálintot váltja az egykori gólkirály

Petres Tamással kezdi meg a felkészülést a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmeire az aranyérmet a tavalyi kiírás utolsó fordulójában elbukó gárda.

Nagy Péter

Petres Tamás a kispestieknél az egyéni képzésért felel

Forrás: MFA

Másfél év után adja át a stafétabotot Petres Tamásnak a móri labdarúgócsapat élén Né­meth Bálint. Utóbbi marad a klub alkalmazásában, az U19-es együttes irányítását veszi át. Az 50. évét szeptemberben betöltő Petres az NB I 1988/89-es idényében a Videoton színei­ben gólkirályi címet szerzett. Játékosként megfordult Veszprémben, Győrben, Tatabányán, Rákospalotán és az osztrák FC Sankt Pöltenben. Pályafutása során a Szondi Velence, a Csákvár és a Bodajk alakulatát erősítette.

Petres Tamás a kispestieknél az egyéni képzésért felel
Fotó: MFA

Négyszer húzhatta magára a válogatott mezt az egykori támadó, s első összecsapásán, az Egyesült Államok elleni barátságos meccsen góllal debütált. Edzőként a Videoton utánpótlásában, majd a megye I-es Polgárdinál dolgozott, ahonnan az MTK Sándor Károly Akadémiájára került. A kék-fehéreknél tíz évig edzősködő tréner a felnőttcsapatnál is tevékenykedett, jelenleg a Budapest Honvéd akadémiáján a labdarúgók egyéni képzéséért felel. Kispesti munkája mellett látja el teendőit a móri kispadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!