2020 szeptemberére elkészülhet

2018.06.19. 10:53

Negyedmilliárdot költenek iparterületi fejlesztésre Polgárdiban

A település önkormányzata 250 millió forint támogatást nyert iparterületi fejlesztésére. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósul meg.

V. Varga József

Fejérben csaknem 40 új építőipari céget alapítottak három hónap alatt

Forrás: shutterstock

Amint Nyikos László polgármester lapunknak kifejtette: az Ipari parkok, iparterületek fejlesztése elnevezésű projekt során javul a már meglévő iparterület megközelíthetősége, valamint megvalósul a város déli részén a barnamezős terület rekultivációja és az újabb iparterület létesítése.

A részleteket tekintve: a projekt 1. számú megvalósítási helyszíne a meglévő iparterület, melynek megközelítése jelenleg csak családi házas lakóövezeten keresztül lehetséges.

A fejlesztés segítségével a 7-es főút irányából, a volt szovjet laktanyát övező erdő megkerülésével, tehermentesítő utat alakítanak ki, amely megosztja a két útvonal közötti gépjárműforgalmat. A 2. számú megvalósítási helyszín a város déli részén, az autópálya mellett elhelyezkedő egykori aszfaltkeverő telep területe.

Az aszfaltkeverő üzem megszűnése után az elhagyott területen még fellelhetők az útépítéshez használt alapanyagok, valamint az elbontott technológia alapját szolgáló vasbeton műtárgyak is. Jelenleg a terület vállalkozási-üzleti célú hasznosításra alkalmatlan, beruházásra csekély vonz­erővel bír. A projekt segítségével rekultiválják, rendezik a barnamezős területet, javítják a leendő iparterület megközelíthetőségét.

Megtudtuk, hogy az önkormányzat már megkezdte a munkát, s a projekt várható befejezését 2020. szeptember végére teszik.

Vezető képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!