Szépen csilloghat a bronz

2019.05.16. 20:37

Két fronton is sikeres évet zárt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női ifjúsági csapata

Azt követően, hogy a DKKA NB I/B-ben szereplő csapata a megsüvegelendő ötödik helyen végzett a felnőttek között, az Ifjúsági I. osztály Nyugat csoportjában is felálhatott a dobogó alsó fokára.

Dévai Nándor Csaba

Fodor Neszta hat gólig jutott az utolsó meccsen Fotó: DKKA

Ez a végeredmény különösen annak fényében értékelhető, hogy az ország két legerősebb akadémiája, a győri és a balatonboglári előzte meg az újvárosiakat.

– A boglári NEKA (Nemzeti Kézilabda Akadémia), illetve a Győr elleni mérkőzések voltak számunkra igazán fontosak az ifik között, azokat leszámítva inkább az NB I/B-re fókuszáltunk, ahol a legfiatalabb csapatként sikerült ilyen szenzációs helyen végeznünk első évünkben. Ezek a lányok olyan szinten vannak, hogy inkább a felnőttek, mintsem az ifik között kell bizonyítaniuk – mondta Vártok Ákos, a DKKA utánpótlásvezetője, egyben az ifjúsági csapat edzője.

Fodor Neszta hat gólig jutott az
utolsó meccsen Fotó: DKKA

– A sikerünk kulcsa természetesen a magas szakmai színvonal, kiváló edzőink vannak, módszertanilag az egész rendszer jól fel van építve. Valamint ott van előttünk mintaként a felnőtt csapat, akik ugyan a sérülések miatt idén nem teljesítenek olyan jól, de velük is kiváló a kapcsolatunk. Külön öröm, hogy egyre csökken a különbség köztünk és a másik két, nagyon erős akadémia között. hiszen szoros meccseket tudtunk játszani velük, sőt, a győriek ellen az NB I/B-ben egy alkalommal döntetlenre végeztünk – zárta gondolatait a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!