Programajánló

2019.04.05. 07:30

Halünnep, párnacsata és harangjáték is vár a hétvégén Fejér megyében

Lesz miből válogatni ismét!

V. Varga József

Fotó: Visualhunt

Kiállítás

Péntek (április 5.)

Sárbogárd, 9 óra: Makettmánia. Kiállítás Máté Ádám gyűjteményéből a városi könyvtárban. Megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében: kedd–péntek 9–18 óra, szombat 9–15 óra.

Szabadbattyán, 8 óra: Simon M. Veronika festőművész kiállítása május elejéig látogatható a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában, munkanapokon 8 és 17 óra között.

Székesfehérvár, 18 óra: Fejér Megyei Tárlat. A megye kortárs képző- és iparművészetét bemutató kiállítás megnyitója a Csók István Képtárban. Köszöntőt mond Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke; a kiállítást Pataki Gábor művészettörténész nyitja meg; Székesfehérvár díját Brájer Éva alpolgármester adja át.

Székesfehérvár, 18 óra: Szent István emlékek Rómában. Vakler Lajos dokumentumfilmjének vetítése és Simon Erika fotóriporter fotókiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában. Megnyitja Tóth Tamás esperes.

Szombat (április 6.)

Gárdony, 18 óra: Elkapott pillanatok, Bóla Boglárka akvarellfestő kiállítása a Velencei-tavi Galériában. A tárlatot megnyitja Tarnai Ágnes moderátor. Nyitva május elsejéig, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

Színház

Szombat (április 6.)

Székesfehérvár, 19.30 óra: Shakespeare: Szentivániéji álom. A Szabad Színház előadása A Szabadművelődés Házában.

Rendezvény

Péntek (április 5.)

Bicske, 16.30 óra: Bütykölde Kézműves Klub a művelődési központban. Közeledve a húsvéthoz, színes kartonokból tyúkanyó és tojástartó készül. Foglalkozásvezető: Kiss Irén.

Ercsi, 9–12 óra: Egészségnap az Egészséges Életmód Egyesület és az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a művelődési házban. (Szombaton 8 és 12 óra között.)

Ercsi, 18 óra: Jövőforrás Ercsiben program. Filmklub: Csinszka (1987) – Ady Endre és Boncza Berta szerelme. A film után beszélgetés, moderátor Balogh Judit. (Művelődési ház.)

Gárdony, 18 óra: P. Maklári Éva Sárkányok tánca közt című új könyvét Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke mutatja be a Velencei-tavi Galériában (Agárd, Sigray István utca 1.).

Gárdony, 18 óra: A tai chi mibenléte és hatásai. Sifu Kovács László, a Golden Tiger’s Kung FU Iskola alapító és vezető mestere előadása és bemutatója a Nemzedékek Házában.

Mezőfalva, 17 óra: József nádor-hét. Csendül a nóta. Nótaest a művelődési házban. Zenél Oláh Kálmán és népi zenekara, énekel Rauf Pál.

Mór, 10.45 és 14.45 óra: Látványos élő főzőshow kóstolással az Erzsébet téri Művelődési Házban. Azonnal alkalmazható receptek és gyakorlati tudás Kocsis Bálint séftől.

Székesfehérvár-Kisfalud, 18 óra: Chanson és finissage. Kopiás Gabriella énekesnő és Demény Teodóra zongoraművész előadása: Piaf, Greco és Karády dalai. (Kisfaludi Közösségi Ház).

Szombat (április 6.)

Adony, 8–13 óra: Mi is szedjük! Közös szemétszedési akció, gyülekező és tájékoztatás 8 órakor a művelődési ház mögötti téren. 13 óra: Ebéd ugyanott.

Bicske, 10.30 óra: Béres József Szép magyar ének című daloskönyve nyomán készült dokumentumfilm vetítése a Bicske Barátok Egyesülete szervezésében, a művelődési központban. Vendégek: Béres József és Béres Klára.

Ercsi, 9 óra: SKI MSZ országos karatebajnokság a Baczakó Péter Sportcsarnokban.

Ercsi, 9–12 óra: Manóműhely Varró Ágival a művelődési házban. Kézműves-foglalkozás óvodásoknak és kisiskolásoknak.

Nádasdladány, 18 óra: Harmincéves a Nádasdladányi Nyugdíjasklub. Gálaműsor a közösségi házban.

Pákozd, 15 óra: Emléktáblát avatnak a Doni Emlékkápolna falán. Nagy Edit szobrászművész alkotásával a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség tiszteleg az emlékkápolna megálmodói, felépítésének támogatói és a kivitelezők előtt. Az emléktábla állítását a szövetség mellett Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely támogatta. A szövetség tagjai – akik a Don mentén hősi halált halt katonahősök leszármazottai – gyertyát gyújtanak és koszorút helyeznek el a kápolna előterében, az ismeretlen katona nyughelyénél.

Szabadbattyán, 9–13 óra: Egészségnap a művelődési házban. Szűrések, mérések, vizsgálatok, tanácsadások. Véradás, játékos tudomány, ételkóstolás, dohányzásprevenció. 9.30 és 11 óra: Fábián Árpád gyógytornász előadása a gerincproblémákról.

Székesfehérvár, reggeltől: 2019-ben hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. A rendezvényen a kulináris élvezet mellett színpadi programokkal, bemutatókkal, gyermekfoglalkoztatóval is találkozhatnak a látogatók.

Székesfehérvár, 10 óra: Az autizmus világnapja, a Zöld Alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ programja. Megnyitó a fejlesztő központban, köszöntőkkel. 10.30 óra: A résztvevők kék lufival a kezükben elsétálnak a közeli Túrózsáki Szabadidőközponthoz, ahol ingyenes tanácsadások és mozgásos programok kezdődnek.

Székesfehérvár, 10–16 óra: Hetven éve született Kovács Jenő, a legendás órásmester. Az Óramúzeumban páratlan gyűjtemény őrzi a nagypolgárság óráit: antik fali- és asztali órákat, zsebórákat, különleges szerkezeteket, szerszámokat, és megannyi hozzájuk kapcsolódó történetet, érdekességet. 14 és 15 óra: Kovács András órás tárlatvezetése. 16 óra: A felcsendülő dallamok után egyórás séta indul a történelmi belvároson keresztül a Csitáry-kútig. A program a harangjátékkal fejeződik be.

Székesfehérvár, 11 óra: Csiribiri. Halász Judit előadása gyerekeknek és felnőtteknek a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Házában (színházterem).

Székesfehérvár, 14 óra: A Curling Egylet szinkronkorcsolyázóinak szezonzáró rendezvénye az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A gálán az egylet valamennyi csapata bemutatja az idei versenyprogramját, illetve a szinkronkorcsolya-előkészítő és a mini csapat is fellép, majd családi közös korcsolyázásra is lehetőség lesz.

Székesfehérvár, 15 óra: Bolondos párnacsata. Jelige: Mindenki hozzon magával egy párnát! A regisztráció a csihi-puhi előtt egy órával kezdődik. (Áron Nagy Lajos tér, a volt Technika Háza előtti tér.)

Vasárnap (április 7.)

Adony, 15 óra: Menaságra repülj… Faragó Annamária filmrendező előadása az ősnyelvről és a rovás kultúráról. Az előadást követően a Menaságra repülj… című dokumentumfilm bemutatója a Csíkmenasági székelyekről. (Művelődési ház és könyvtár).

Székesfehérvár, 11 óra: Lusta öreg gőzös. A Babos Bábos Társulat babaszínházi előadása az Igézőben.

Fehérvári ének

Péntek (április 5.)

Székesfehérvár, 10 óra: XI. Fehérvári Ének Nemzetközi Énekkari Találkozó. Fesztiválhangverseny a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. 19 óra: A résztvevő kórusok koncertje a Szent Imre-templomban.

Szombat (április 6.)

Székesfehérvár, 16.30 óra: A nemzetközi találkozó kórusai utcai szerenádokat adnak a Városház téren, az Országalmánál, a Nemzeti Emlékhelyen és a Mátyás király emlékműnél. 20 óra: Táncház a Szent István Művelődési Házban.

Vasárnap (április 7.)

Székesfehérvár, 9 óra: A találkozó folklórprogramja. „Szállj elő, zöld ág” néptánctalálkozó. 11 óra: A programsorozat záróünnepsége. (MKOSZ Sportcsarnok.)

Koncert

Péntek (április 5.)

Martonvásár, 19 óra: Nemzetek zenéi fúvószenekari köntösben. A Martonvásári Fúvószenei Egyesület estje, közreműködik a Beethoven Általános Iskola kórusa, vezényel Pfiffer Zsuzsanna. A belépés ingyenes, adományokat elfogadnak. (Brunszvik–Beethoven Közösségi Ház és Könyvtár.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!