Frissen Fejérből

2021.10.04. 07:10

Minden korosztály megtalálta a maga szórakozási lehetőségét Venyimen

Korábban, a rendezvény elindításakor az volt a nagyvenyimi gasztronómiai program célja, hogy a Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesületet megismerjék az emberek. Mára viszont a jelentős számú, évente visszatérő résztvevőt és látogatót vonzó rendezvénynek az imázserősítő szerepén túl a közösségépítő és -megtartó hatása a hangsúlyosabb.

Dunaújvárosi Hírlap

Egy vidám páros a versenyzők közül: Isztli Jánosné és Treba Józsefné

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Nemrégiben illatfelhők közepette, felhőtlen jókedvben tartották a település köz­pontjában a Kulináris kavalkád elnevezésű rendezvényt. A Nagyvenyim nagyközség ön­kormányzata, illetve a Nagy­ve­nyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület együttműködésében a polgármesteri hivatal melletti ligetben megrendezett program egész napos, családi és baráti hangvételű volt.

A közvetlen hangulat ellenére a versengés is helyet kapott a programelemek között. A megmérettetésen felsorakoztak a nagy gonddal, bográcsban készített helyi ízek, a házi pálinkák és a zamatos, finom borok is.

A Bajor Bőrnadrágos Banda bográcsrotyogtató sramlizenével kedveskedett
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A helyszíni előkészületek már a nap kezdetén elin­dultak. A színpadon a Bajor Bőrnadrágos Banda szolgáltatta a talpalávalót, a zene ütemére pedig a bográcsban rotyogó ételek is ritmusra főhettek. A versengő családok legifjabb tagjainak sem kellett unatkozniuk, nekik az ugrálóváras gyermekudvar nyújtott kikapcsolódási lehetőséget. A megnyitóra, amit Nagyvenyim polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin tartott, már a zenekarnak köszönhetően megalapozott jókedvben került sor. Ebéd is jutott minden érkező vendégnek, hiszen megkóstolhatták a versengő családok által főzött ételeket, de a sportcentrum kondérjában is gondosan készítették a krumplipaprikást.

Egy vidám páros a versenyzők közül: Isztli Jánosné és Treba Józsefné
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Kora délután aztán megtörténtek az értékelések, a legjobbak díjazása. A nyertesek között tudhatja magát Szabó Antalné, aki vaddisznópörköltet készített, Androvics János, aki csabagyön­gyével nevezett a borversenyre, és Simon Attila, aki őszibarack-pálinkáját értékeltette.

Vargáné Kaiser Katalin, a település polgármestere
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Majd ismét a színpad került a középpontba, hiszen örökzöld, retró dallamok csendültek fel az „SZMK” zenekar tolmácsolásában. Ezt követően a gyerekeknek kedvezve a Mesekocsi Színtársulat lépett fel. A zárókoncertet „Sergio Santos és a Chameleon” előadásában élvezhette a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!