Gratulálunk!

2020.10.27. 19:57

Lovagkeresztet kapott Egerházi Attila

Hétfőn állami kitüntetésben részesült Egerházi Attila balett­igazgató.

Bokros Judit

Egerházi Attila interjúnk idején is próbát tartott a társulat VOK-ban található próbatermében

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Még a nyár elején ítélte oda a Táncpedagógusok Országos Szövetsége a Jeszenszky Endre-díjat a Székesfehérvári Ba­lett Színház vezetőjének, Egerházi Attilának, aki korábban koreográfusként elnyerte a rangos Harangozó Gyula-díjat is.

Ezúttal a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült, melyet a Pesti Vigadóban vehetett át. Az igazgató-koreográfus társulata hivatalosan két évvel ezelőtt alakult meg, Fehérvár új kulturális intézményeként.Azóta szervesen beilleszkedtek a művészeti életbe, amelyet sok izgalmas produkcióval gazdagítottak.

Egerházi Attila az igazgatói teendők ellátása mellett koreografál is, legfrissebb munkái a társulat Carmen című estjén láthatók. A címadó Carmen és egy rövidebb „táncvers”, az Aritmia kötődik a nevéhez.

A repertoárban a cselekményes balettek éppúgy szerepet kapnak, mint a rövidebb darabok. Előbbire példa a Rómeó és Júlia vagy a Diótörő című balett. A társulathoz alkalmanként külföldi szakemberek is érkeznek, és a táncosok tartanak időnként nyílt napokat, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék a náluk folyó munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!