Fehérvár AV19

2016.03.06. 19:40

Krimibe oltott tündérmese - Szükség lesz a hetedik mérkőzésre a MAC és a FAV19 párharcában

Székesfehérvár – A Fehérvár AV19 a jégkorong Mol Liga elődöntőjének hatodik összecsapásán az életben maradásért lépett jégre a MAC Budapest ellen.

Szupkai Gábor

Csütörtökön a párharc ötödik mérkőzésén a fővárosban kitették a megtelt táblát, és most vasárnap sem maradt sok jegy szabadon a Mol Liga elődöntőjének hatodik találkozójára.

Az első kapura lövési kísérleteket a MAC neve mellé írhattuk, de az első komolyabb helyzet egy fehérvári lövés után alakult ki. Lövés után Bálizs Bencén felpattant a korong, ami végül csak centiméterekkel, de mellément. A vezetést aztán a fővárosiak szerezték meg, egy pontatlan Volános átadás után kettő az egyben ment a kapura a MAC, Niko Saarenpaa és Tomás Klempa lódult meg, végül utóbbi fejezte be az akciót. 0-1. Túl sokáig nem élvezhette a kedvező eredményt a vendégcsapa, Sárpátki Tamás lendítette a botját, lövésébe még beleért Michael Quinn, ez pedig megzavarta Bálizst, akinek a hóna alatt a kapuba vágódott a pakk. 1-1. A gólváltás után indult be igazán a meccs, többször is felhördült a csarnokot színültig megtöltő nézősereg. Ennek a tömegnek a Volánért rajongó fele pedig ismét torkaszakadtából üvölthetett, mikor Varga Arnold lecsorgó korongot szedett össze, de nem lőtt egyből, várt, míg a társak Bálizs előtt rontották a látási viszonyokat, és csak aztán lőtte ki a bal felső sarkot. 2-1. Nem túlzás azt állítani, hogy ebből a lövésből a mindenki többet látott a jégcsarnokban mint a fővárosiak hálóőre. Ekkor még csak hét és fél perc pörgött le az órából, és a harmad hátralévő idejében már gólt nem láthattunk, mégis elégedetten dörzsölhettük a tenyerünket.

A középső játékrész inkább a vendégek szája íze szerint alakult, sokszor képtelen volt felszabadítani a Volán, mintha folyton emberelőnyben játszana a fővárosi csapat, A jegyzőkönyvbe végül csak kiállítások kerültek ebben a húsz percben, és a nézők is csak a kemény ütközéseknél hördülhettek fel, ezek közül kiemelkedett Mestyán István és Szabó Dániel összejövetele, amit tán még a Richter-skála is kimutatott. Ezek után következett a második pihenő, de mindenki tudta, hogy kell is a szünet, mert egy bitang kemény húsz perc vár még a hazaiakra.

Nem is kérte vissza senki a belépője árát aki ezt a harmadot végignézte. Ahogy már az elődöntő előtt mindenki várta, ez a két együttes megmutatta miért csodálatos sport a jégkorong. Temérdek helyzet, kapusbravúrok, és bár gól nem esett, senki nem ásítozott ebben a húsz percben. A FAV19 is hozta a hazai meccset, ezzel a párharc állása 3-3. Teljesült tehát minden jégkorong rajongó álma, a hetedik mérkőzés dönt a DVTK Jegesmedvék ellenfelének kilétéről a fináléban. A Fehérvár AV19 és a MAC Budapest között a mindent eldöntő mérkőzést szerdán 19 órakor rendezik a budapesti Tüskecsarnokban.

Fehérvár AV19–MAC Budapest 2-1 (2-1, 0-0, 0-0)

ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3200 néző,

Vezette: Halassy, Kincses (Váczi, Pálkövi)

Fehérvár AV19: Rajna – Krogh, Reiter A., Holmberg, Shupe, Orban – Varga A. 1, Szaller, Bartalis, Becze, Vincze P. – Szabó D. (1), Láday, Szabó K., Sárpátki 1 (1), Grieve (1) – Arany M. (1), Reiter R., Reisz, Kocsis, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich

MAC Budapest: Bálizs – Nagy P., Tokaji, Silló, Németh A., Hayes – Quinn, Mestyán, Nagy K., McDonald, Egyed – Pozsgai, Olson, Klempa 1, Roczanov, Tóth R. – Stipsicz, Szappanos, Saarenpaa (1), Terbócs, Schmál. Vezetőedző: Majoross Gergely

Kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!