Fehérvár AV19

2014.11.01. 20:49

Négy ponttal tért haza a Fehérvár AV19 túrájáról

Bolzano, Innsbruck – Ezen a hét végén is négy pontot gyűjtött a Fehérvár AV19, amely előbb a Bozen, majd a z Innsbruck otthonában nyert. A kék-fehérek öt mérkőzéses sikerszériában vannak.

Bobory Balázs

Úgy tűnik, a Fehérvárnak nem számít, ha egy hosszabbításba torkolló gyilkos csata után 20 órával újra jégre kell lépni. A kék-fehérek Dél-Tirolban előbb szétlövés után, Németh, Sikorcin, Boivin és Sarauer góljaival 4-3-ra (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0) legyőzték a Bozent, majd másnap átrándultak Ausztriába, és megverték az Innsbruckot is.

Innsbruck (osztrák)–Fehérvár AV 19
1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

Innsbruck, 1800 néző. Vezette: Dremelj (szlovén), Piragic (horvát), Dreier, Plattner (osztrákok)
Innsbruck: Munro – Björk, Pittl, Olsson, Beech, Ulmer – Stern, VanBallegooie, Hörtnagl, Valdix, Siddall (1) – Pedevilla (1), Ross 1, Höller, Kaspitz, Mössmer – Frischmann, Schramm, Steinacher, Huber. Edző: Christer Olsson

Fehérvár: Robinson – Wehrs, Ejdepalm, Banham 1, Sarauer (2), Lovecchio 1 – Tokaji, Szirányi B., Marino 1 (1), Sikorcin, Kovács Cs. – Orbán, Reiter, Németh A., Nemes, Benk – Hetényi P., Magosi, Kocsis, Erdély, Vincze. Edző: Rob Pallin
Kiállítások: 6, ill. 4 perc

A sérülések továbbra sem kímélik a fehérváriak keretét, a pénteki összecsapáson az a Michael Boivin dőlt ki a sorból, aki eddigi nyolc mérkőzésén 10 pontot, öt gólt és öt gólpasszt jegyez, vagyis egy nagyon fontos láncszem nélkül kellett Innsbruckban felvenni a harcot.

Nem könnyű egy 65 perces csata után 20 órával később újra felpörögni, de egy korán lőtt gól sokat segít a testnek és léleknek egyaránt. Az Innsbruck ellen Jeff LoVecchio már az 51. percben mattolta Adam Munrót és ezzel megfelelő löketet adott az együttesnek. Aztán Josh Robinson pillanatai következtek, a fehérvári hálóőr az első harmadban 22 lövést védett, csak a második játékrészben tudtak túljárni az eszén, akkor Ross egyenlített.

De egy jó csapat képes átlendülni a holtpontokon, a Volán is tudott újítani a befejező periódusban, a hajrá kezdetekor Banham találata ismét a fehérváriak vezetését jelentette és előrevetítette a két pont megszerzését is.

A biztosítékot jelentő harmadik gól már az utolsó percben érkezett, ekkor kapus nélkül támadott már a hazai csapat, a fehérváriak persze elmentek kontrából és ezúttal eltalálták az üres kaput, Brandon Marino tette fel a koronát az Ördögök hétvégi teljesítményére.
A Volán öt mérkőzés óta nem talált legyőzőre, lehet, hogy most rosszkor jön a válogatott szünet, de azt se feledjük, hogy még mindig egy sornyi sérült játékosa van a fehérváriaknak, akik felépülhetnek a következő meccsig, a november 14-én sorra kerülő villachi találkozóig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!