Fehérvár AV19

2016.03.10. 21:23

Nagy falat volt a MAC

Budapest - A jégkorong Mol Liga elődöntőjének hetedik mérkőzését rendezték csütörtök este a fővárosi Tüskecsarnokban.

Szupkai Gábor

 

A mérkőzés azt hozta, amire számítani lehetett, teltház előtt ismét megmutatták a csapatok, miért nem sikerült eddig döntésre vinniük ezt a párharcot. Dacára a televíziós közvetítésnek a mérkőzés napján már nem is nyitottak ki a pénztárak, aki nem gondoskodott előre a belépőjéről, az kénytelen volt otthon élvezni az elődöntő utolsó összecsapását. És volt mit. Fordulatos, élvezetes derbit hozott össze a két csapat, ahol gyorsan vezetést szerzett a Volán, majd rohannia kellett az eredmény után. Végül a fővárosiak magabiztosan győztek, nem sikerült idegenben megtréfálnia őket a FAV19-nek, ezzel a MAC Budapest játszhat a döntőben a DVTK Jegesmedvék ellen. A Volán pedig a Magyar Kupában vigasztalódhat.

A magyar hokitörténelem eddigi egyetlen hétmeccses szériája 2005-ben zajlott, akkor a Volán 4-3-ra nyerte a döntőt, ráadásul 1-3-ról fordítva a Dunaújváros ellen. Csütörtök este még csak a döntőbejutás volt a cél, mondhatnánk az elődöntő döntője. Teltház a Tüskecsarnokban, két elszánt csapat, már a kezdésre félig berekedt szurkolók, és huszonöt másodperc után egy Volán gól. Mitchell Holmberg és Preston Shupe összjátéka után utóbbi keserítette el Bálizs Bencét. 0-1. Harcolt, küzdött a fővárosi csapat, és a harmad közepén sikerült is megtalálniuk az utat Rajna Miklós kapujába, Tomás Klempa bombázta a pakkot a jobb felső sarokba, ezzel iratkozva fel a jegyzőkönyvben a gólszerzők közé. 1-1. Az első pihenő előtt még kimaradt egy óriási hazai lehetőség, ami után mindenki a korongot kereste, de szerencsére az nem jutott a gólvonal mögé.

A második harmadban egy sokkal erőszakosabb, többet korcsolyázó MAC jött ki az öltöző melegéből, a FAV19 szinte alig jutott levegőhöz. Ennek meg is lett a böjtje, még a játékrész közepe előtt korongot szerzett a hazai csapat a Volán harmadában, Jeffrey Hayes pedig egymaga megoldotta a feladatot. 2-1. Egy páros kiállítás következett, valamint egy végül meg nem adott vendéggól a kapu elmozdulása miatt. Vitatható döntés volt, nagyon nem akart összejönni az egyenlítés. Továbbra is nagyon nyomott a MAC, ebben az időszakban csak Rajna Miklós tartotta életben a fehérvári reményeket. Majd szinte a semmiből Holmberg lőtte a korongot a MAC kapujába, amit ismét videózás követett, de ezúttal a játékvezető középre mutatott. 2-2. Negyven perc után ott tartottunk mint a legelején, nem dőlt el semmi.

A harmadik harmadban tarolt a fővárosi csapat, előbb Mestyán István lőtt hatalmas gólt a kék vonalról (3-2), majd Drew Olson talált Rajna kapujába (4-2), majd Niko Saarenpaa növelte háromra a hazaiak előnyét. 5-2. Becsületükre legyen mondva, a Volán szurkolói ekkor kezdtek csak igazán bele a szurkolásba. A kegyelemdöfést végül Drew Olson adta meg, ezzel pedig a MAC Budapest jutott a döntőbe. 6-2.

 

MAC Budapest–Fehérvár AV19 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)

Tüskecsarnok, 2600 néző

Vezette: Kincses, Babic (Soós, Nagy)

MAC Budapest: Bálizs – Olson 2 (1), Tokaji, Klempa 1 (1), McDonald (3), Hayes 1 (1) – Quinn, Stipsicz (1), Saarenpaa 1, Nagy K., Terbócs (1) – Pozsgai, Mestyán 1, Roczanov (1), Tóth R., Németh A. – Nagy P., Schmál, Egyed, Szappanos. Vezetőedző: Majoross Gergely

Fehérvár AV19: Rajna – Krogh, Reiter A., Holmberg 1 (1), Shupe 1, Orbán – Varga A., Láday, Bartalis, Becze, Vincze P. – Vokla, Szabó D., Szabó K., Sárpátki, Grieve – Arany M., Szaller, Reisz (1), Kocsis, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítások: 4 perc, illetve 11 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!