Fehérvár AV19

2016.08.01. 13:30

Kész a pontos program

Székesfehérvár - Szeptember 9-én kezdődik a szezon, három mérkőzéssel. A MAC a Ferencvárost, a HK Beograd a Sport Clubot, a DVTK a Galacot fogadja. Az alapszakasz február elejéig tart.

Szupkai Gábor

Az első hétvégén sűrű lesz a program, péntektől keddig minden nap legalább két mérkőzés lesz, az öt nap alatt összesen tizenhárom. A Fehérvári Titánok szeptember 10-én a Dunaújváros ellen kezdenek idegenben, az első hazai mérkőzésre pedig két nappal később hétfőn, a Dunarea Galati ellen kerül sor. A bajnoki döntő visszavágóját, az első MAC-DVTK meccset pedig szeptember 16-án a Tüskecsarnokban rendezik. Összesen négy olyan játéknap lesz, amikor teljes fordulót tartanak a csapatok, azaz öt meccset rendeznek és csak egy együttes pihen. Az alapszakasz február 5-ig tart, a Titánok ezen a napon hazai jégen fogadják a Dunaújvárosi Acélbikákat.

A Dunaújvárosi Acélbikák ellen kezdi meg a Mol Liga alapszakaszát a Fehérvári Titánok csapata

A kiírás szerint minden csapat 40 mérkőzést játszik az alapszakaszban, a középszakasz pedig idén kikerül a lebonyolításból. A 40 forduló után csak az első nyolc helyezett folytatja a versengést, innen egyenes kieséses rájátszás következik, tehát négy negyeddöntő, majd két elődöntő, végül a döntő. A playoff minden körében négy győzelemig tartanak a párharcok. Az alapszakaszt követően az első három csapat sorrendben választhat ellenfelet az 5-8. helyezettek közül a rájátszás első fordulójára.

Fontos az is, hogy ezúttal rögzítették a playoff szabályait: azonos országbeli csapatok egy hazai, egy idegen leosztásban, különböző országbeli csapatok esetében, két hazai, két idegen, majd ezt követően felváltva egy hazai, egy idegenbeli leosztásban találkoznak a rájátszásban .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!