Fehérvár AV19

2016.02.02. 20:30

Ismét focieredmény született - Ezúttal 2-1-re nyert a Fehérvár a Debrecen ellen

Székesfehérvár - A MOL Liga 46. fordulójában a Fehérvár AV 19 csapata gólszegény meccsen a hosszabbításban győzte le ellenfelét.

Káldor András

Fehérvár AV 19-Debrecen HK 2-1 - h.u. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Székesfehérvár, 300 néző

Vezette: Gangel, Wolf, Pálkövi, Muzsik.

Fehérvár AV 19: KALNINS - Szabó B., Krogh, Reisz, Becze (1), Szabó K. - Arany, SZABÓ D. 1, Holmberg, Shupe, Grieve - Vokla, Láday, SZITA 1, KOCSIS (1), Tóth G. (1) - Pillók, Hamvai, Reiter R. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Debrecen: VAY - RASZULOV, Medvegyev, Dancsfalvi, Vincze P. T, Vaszjunyin - Hetényi P., Wéber, Könczei (1), HÁRI N. (1), Kaszkov - Berta 1, Saluga, Karszakov, Piatak, Izsák. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin

Kiállítás: 8 perc + 10 perc fegyelmi (Krogh) illetve 8 perc.

Rogyásig unhatta egymást a két csapat, hiszen az elmúlt egy hónapban háromszor játszottak egymással. Ezeknek a meccseknek a mérlege a fehérváriak számára volt kedvezőbb a találkozó előtt, mivel Tyler Dietrich tanítványai kétszer nyertek, míg a hajdúsági alakulat egyszer ízlelhette meg a győzelem örömét.

Az első húsz percben jobbára a küzdelem dominált, a két kapu igazán nem forgott veszélyben, talán csak a 9. percben, amikor az emberhátrányban levő Volánból Kocsis Ferenc tört kapura, kis híján bevette Vay Ádám ketrecét, igaz ez nem jött össze, de azért egy kiállítást legalább összehozott az akcióból. Majd a túloldalon Wéber Zsolt állt közel ahhoz, hogy megtréfálja Janis Kalninst, de bekk közeli, jól helyezett lövését hárítani tudta a lett hálóőr. Jól indult a második harmad, a 24. percben egy formás hazai akciót Kocsis előkészítése után a MOL Ligában először eredményes Szita Donát zárt góllal. 1-0. Természetesen ezek után még jobban felpörgött a mérkőzés irama, egyből sürgősebb lett a Debrecennek, sebességet váltottak, egyre-másra dolgozták a helyzeteket, de Kalnins állta a lövéseket. A záró húsz perc ott folytatódott, ahol a csapatok negyedórával azelőtt abbahagyták, az iramra nem lehetett panasz, igaz elég sok volt a korongvesztés, amelyekből mindkét gárda érhetett volna el gólokat, ha egy kicsit pontosabban játszik. Aztán az 52. percben szépen kisakkozott egy emberelőnyt a DHK, melynek a végén Berta Ákos vette be Kalnins kapuját. 1-1. A rendes játékidőben nem született döntés, jöhetett a ráadás, de ez nem tartott még egy percig sem, mert Becze Tihamér passzából az üresen hagyott Szabó Dániel kilőtte a jobb felső sarkot. 2-1.

- Nem volt magas színvonalú mérkőzés, de azért a játékosoktól több szép dolgot láthattunk. - értékelte a látottakat Tyler Dietrich.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!