Fehérvár AV19

2014.11.21. 21:25

Háromszor is vezetett, de kikapott a Fehérvár

Székesfehérvár - Nagy csata és szétlövés után kapott ki a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata itthon, a cseh Znojmótól.

Bobory Balázs

Pislákoltak a mécsesek, sokan voltak, akik még csak most gyújtották meg a sajátjukat az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok bejárata mellett.

A szurkolók nem feledik, nem feledhetik Rajz Attilát, a Volán korábbi csupaszív támadóját, aki múlt vasárnap, tüdőembóliában hunyt el.

Iszonyatos úgy mérkőzést kezdeni, hogy több játékos is egy volt csapat- és harcostársa, barátot veszített el, ráadásul ebben a csarnokban nem is most kellett először átélni ezt a szörnyűséges pillanatot.

A show azonban folytatódik, az egyperces gyásszünet után szinte azonnal a jégre hullott a pakk, onnantól pedig a jégkorongozóknak egyetlen dologra kellett koncentrálniuk, a játékra. Arra a játékra, amelybe Rajz Attila halála pillanatáig szerelmes volt.

Szerencsére az a szenvedély, amely őt is jellemezte, nem veszett ki a fehérvári játékosokból, akik remek első harmadot produkáltak. Nagy iram, kevés játékmegszakítás jellemezte a mérkőzést, de a hazaiaknak volt több ziccerük és meg is nyerték a harmadot, mert ugyan Kovács Csaba emberelőnyös góljára még Boruta felelt, LoVecchio találatára azonban már nem volt válasza a cseheknek, 2-1. Bosszankodni így is volt miért, Magosi hátulról passzírozta palánknak az egyik vendégjátékost, aki fejjel bólintotta meg a szerkezetet, ezután pedig az öltözőbe kellett támogatni. A fehérvári támadó végleg elköszönt a mérkőzéstől, csapata pedig öt percig küzdhetett emberhátrányban.

Benk András a társakhoz hasonlóan nagyot küzdött a villámgyors cseh játékosokkal Fotó: Koppán Viktor

A második harmadra áthúzódó kiállítást parádésan védekezte ki a Volán, de a társaság lendületet vesztett, a Znojmo pedig fordított, Lattner és Cip is védelmi hibát használt ki, így lett a derűből ború. Gyorsabb, pontosabb volt a Znojmo, de a játékrész végére összekapta magát a Volán, és a sérülése után visszatérő Boivin révén a legjobbkor, az utolsó percben egalizált is, 3-3.

Meg tudott újulni a Fehérvár a szünetben, mert a befejező periódust egy nagyszerű létszámfóros góllal kezdte, a kapu előtt megint LoVecchio dolgozott jól és hálóba segítette Sarauer forintos passzát, 4-3. Sikorcin kapuvasat lőtt, úgy tűnt, a Volán kezében a meccs, de a Znojmo a 47. percben, első valamirevaló helyzetéből Pucher révén egyenlített, 4-4. Megkezdődött a hosszú, de eredménytelen hajrá, egyik fél sem tudta bevinni a győztes találatot.

A hosszabbítás nem hozott döntést, jöhetett a szétlövés, ahol Kovács Csaba a győzelemért indulhatott a kapu felé, de a pillanatokkal korábban csereként beállt Tomek kapus védett, a másik oldalon Pucher nem hibázott, 4-5. Egy pont lett a Fehérvár jutalma, de lehette volna kettő is...

Fehérvár AV19- Znojmo 4-5 (2-1, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1)

Székesfehérvár, 3300 néző. Vezette: Dremelj, Erd, Johnston, Soós.

Fehérvár: Robinson Varga A., Orbán, Benk, BARTALIS, Magosi EJDEPALM (2), BOIVIN 1, Banham, Sarauer (1), LOVECCHIO 2 Wehrs (1), SZIRÁNYI (1), Marino, Sikorcin (1), Kovács Cs. 1 Hetényi P., Tokaji, Vincze, Nemes, Kocsis. Vezetőedző: Rob Pallin.

Znojmo: Nechvatal Stach, Grof, Tomas (1), Rehus, CIP 1 Pavlivovsky, Baca, Podesva, PUCHER 2, HAVLIK (1) BORUTA 1 (1), Jass, Beroun, Bartos, Novak Nemcik, Klimicek, LATTNER 1 (1), Fiala (1), Abdul (1), Tomek (kapus). Vezetőedző: Jiri Reznar.

Kiállítások: 7 perc+végleges fegyelmi (Magosi), ill 6. p.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!