Fehérvár AV19

2016.01.17. 19:09

A túlórában fordított a Fehérvár - Idegenbeli győzelemmel zárta az EBEL alapszakaszát Järvenpää együttese

Bolzano – Az Erste Bank Eishockey Liga 44. fordulójában először nyert a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az új trénerrel.

Ferencz Balázs

HC Bozen–Fehérvár AV19 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1) hosszabbítás után

Bolzano, 3594 néző, Vezette: Gruber, M. Nikolic (Ettlmayr, Zgonc).

HC Bozen: Hübl – Egger (1), Oberdörfer, DiCasmirro, Broda, Reid – Hofer, McMonagle, Gander, Saviano, Pop – Bell, Flemming, Palmieri, Foster, Pollastrone (1) – Deanesi, Insam 1(ee), Bernard (1), Frank 1. Vezetőedző: Tom Pokel.

Fehérvár AV19: Rajna – Wehrs, Manavian, Kovács, Sikorcin, Sárpátki – Varga, Szirányi, Kóger 1, Sarauer (1), Bodo – Brocklehurst, Orbán, Nagy 1, Francis (2), Banham (1) – Martinelli 1, Vincze, Benk, Orban B. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 4 illetve 12 perc A Bolzano számára bírt nagyobb téttel az EBEL alapszakaszának utolsó randevúja, hiszen a riválisok eredményeitől függően a dél-tiroli Rókák akár a negyedik, de legrosszabb esetben a 7. helyen is végezhettek volna. A Bolzanonak tehát korántsem volt mindegy, hogy simán a play-offba masírozik, vagy középszakasz-meccsekre kényszerül, mint a Volán. Hannu Järvenpää némileg átalakította a sorokat a pénteken, Znojmoban fiaskót szenvedő csapatban, s az első harmad igazán kiegyenlített csatát hozott. Akár a fehérváriak is megszerezhették volna a vezetést, de a játékrész vége előtt nem sokkal Frank talált Rajna ketrecébe. Aktívabban kezdte a középső periódust a Volán, s a 28. percben Nagy Gergő egyenlített Francis passzából. A gól után azonban emberelőnybe került a Bozen, s a speciális egység Insam találatával zárta a létszámfölényes helyzetet, 2-1. Sokat tüzeltek az olaszok a folytatásban is, de Rajna állta a sarat a vonal előtt. A harmadik harmadban a hazaiak hokiztak fölényben, s már-már úgy tűnt, otthon tartják a pontokat, de e az utolsó másodpercben Kóger Dániel egyenlített (2-2), s pontot mentett a Volánnak. Sőt, a hosszabbításban Manavian is betalált, így 3-2-re nyert a Fehérvár AV19, s pénteken a Graz ellen kezdi a középszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!