Fehérvár AV19

2015.10.14. 06:50

Krogh, a Fehérvár AV19 jégkorongozója nincs életveszélyben (frissítve)

Devon Krogh, a Fehérvár AV19 jégkorongozója nincs életveszélyben, hajnalban kétórás érsebészeti műtéten esett át, s a körülményekhez képest jól van. A kanadai játékos kedd este szenvedett súlyos sérülést, elsőként a játékvezető, Babic Vladimir sietett a segítségére.

Ferencz Balázs

A súlyos sérülést szenvedett Krogh túl van a műtéten

A kedd esti, Újpest - Fehérvár AV19 Mol Liga-mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Devon Krogh túl van az érsebészeti műtéten, ami közel kétórás volt. A fehérvári hokis nyaki vénájából egy trombust kellett eltávolítani.

A hosszabbításban, 2-2-nél félbeszakadt budapesti mérkőzés 65. percében egy kapu előtti kavarodásnál olyan szerencsétlenül érkezett a fehérváriak kanadai védője, hogy az előtte felbukó játékostársa korcsolyapengéje megvágta a nyakát. A sérült játékost még a jégen villámgyorsan ellátták, majd rögtön a Honvéd Kórházba szállították, ahol az éjjel meg is műtötték.

Babic Vladimir, az életmentő

Devon Krogh, a Fehérvár AV19 jégkorongozója nincs életveszélyben, hajnalban kétórás érsebészeti műtéten esett át, s a körülményekhez képest jól van. A kanadai játékos kedd este szenvedett súlyos sérülést, elsőként a játékvezető, Babic Vladimir sietett a segítségére.

Elsősorban Babic Vladó példátlan lélekjelenlétének és segíteni akarásának köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj az Újpest - Fehérvár AV19 MOL Liga-mérkőzésen.

Devon Krogh nyakát az eleső csapattársának a korcsolyapengéje vágta meg, s a sérülést Babic sípmester észlelte a leghamarabb. Nem tétlenkedett, rögtön segített. – Folyamatosan azok a percek járnak a fejemben. Én voltam a legközelebb, meg kellett oldanom a helyzetet - elevenítette fel a történéseket másnap délelőtt Babic Vladimir, aki nagy valószínűséggel megmentette a fehérvári játékos életét.- Láttam, hogy orvosok is vannak a meccsen, rögtön intettem nekik, hogy jöjjenek azonnal, mert tudtam, hogy akár másodperceken is múlhat egy ember élete. Amikor megláttam, hogy mekkora vágás van a nyakán, megpróbáltam valahogy a bőrt összeszorítani, hogy ne vérezzen.Gyorsan elvittem a játékost a kispadig. Krogh aztán sokkot kapott, a jégen összeesett, és nagyon elkezdett vérezni a nyaka. Szerencsére addigra már ott volt a két fehérvári edző, és a mentősök is, és átvették az ellátást. Az a 15 másodperc is rengeteg időnek tűnt nekem. Felkészítenek minket az ilyen helyzetekre, de ez extrém eset volt, gyorsan kellett reagálni. A játékvezetők edzőtáborában, az összetartásokon rendszeresen tartanak előadásokat az elsősegélynyújtásról. - Akárhányszor beszélnek róla, ilyen helyzetekre nem lehet felkészülni. Azonnal tenni kell a dolgunkat, amit egy ember megtehet. Még nem beszéltem a játékossal, örülök, hogy jó állapotban van, és biztos felkeresem majd. Fehérvárról sokan hívtak már, Ocskay Gábor is megköszönte amit tettem. Mindegy, hogy ki kerül bajba, alapvető emberi feladatunk, hogy segítsünk. Ezután soha többet nem szeretnék ilyenben részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!