Fehérvár AV19

2016.03.30. 20:19

A fehérváriaké a bajnoki cím

Az osztrák bázisú nemzetközi liga bajnoki címe, az EBJL győzelem volt a tét a Kisstadionban a MAC és az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia párharcának harmadik mérkőzésén.

Szupkai Gábor

Egy nappal korábban a magyar bajnoki elsőség volt a tét, ott a három győzelemig tartó párharcban 5-1-es győzelemmel mentette 2-2-es állásra a döntőt a MAC.

Szerda este az osztrák bajnokság döntőjében vívtak meg egymással a csapatok, ahol csupán két győzelem kell az EBJL megnyeréséhez, amit ezen az estén biztos volt, hogy valamelyik csapat megszerez, hiszen egy-egy győzelmet már begyűjtöttek egymás ellen.

Az első húsz perc után a MAC vezetett, Lőczi Árpád góljával, majd a második harmadban csodát tett a fehérvári csapat. Alig négy perc alatt négyszer is betaláltak, sorrendben Gyurgyev Miklós, Makovics Bence, Nagy Ákos és   Mihály Ákos voltak a gólszerzők, 4-1-es fehérvári előnnyel vágtunk neki a harmadik húsz percnek.

Ahol a MAC tökéletesen használta ki az emberelőnyöket, és tizennégy másodperccel a vége előtt hosszabbításra mentette a meccset.

Ahol az utolsó szó végül a fehérvári Nagy Ákosé volt, ezzel pedig az Ocskay Gábor JA lett az EBJL bajnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!