Fehérvár AV19

2016.02.21. 19:27

A Fehérvár AV19 idei EBEL-szezonját, Frank Banham a pályafutását zárta

Székesfehérvár – Gólzáporos győzelemmel búcsúzott közönségétől a Fehérvár AV19 EBEL-csapata, Frank Banham góllal köszönt el Fehérvártól.

Ferencz Balázs

„Köszönjük, Frankie!” Zömében ilyen és ehhez hasonló üzenetek voltak olvashatóak a Fehérvár AV19 kispadja mögötti falon, melyet a szurkolók írhattak tele a visszavonuló, és Fehérvártól is búcsúzó Frank Banham tiszteletére.

A kiváló, NHL-t is megjárt kanadai csatár zseniális játéka és közvetlen, barátságos modora miatt hamar belopta magát a fehérvári szurkolók szívébe, nem csoda hát, hogy az Olimpija Ljubljana elleni klubszezont lezáró összecsapás előtt nagy szeretettel ünnepelte a publikum a Volán-híveket 2012 óta szórakoztató Banhamet. Emlékezetessé kívánták tenni a kék-fehérek az utolsó EBEL-csatát, már a 2. percben vezetést szerzett Hannu Järvenpää csapata. Chris Francis kapott remek korongot Orbán Attilától a jobb oldalon, és erőteljes lökete utat talált Trelc ketrecébe, 1-0.

Továbbra is a hazaiak maradtak lendületben, egy kivédekezett emberhátrány után Sarauer kapott korongot a bal kapuvas mellett, korival átvette, majd egyből lőtt közelről, de védett a szlovén hálóőr. Az egyre agresszívabban letámadó Olimpija próbálkozásit Hetényinek kellett hatástalanítania. Azonban sokkal veszélyesebben játszott a Volán. Manavian távoli lövése után Bartalis szép szólóval cikázott át a védőkön, de Trelc megállította. Aztán Sarauer passzolt hátra a búcsúzó Frank Banhamnek, remek lövése nyomán Trlec válláról pattant vissza a korong a mezőnybe. A 13. percben szinte a semmiből egyenlített az Olimpija: Sotlar passzából Kalan volt eredményes, 1-1. Sarauer az egész harmad alatt látványosan gólt akart lövetni Banhammel, aki gól híján dekázgatott a pakkal a ketrec mellett. Kiegyenlített, és nyíltsisakos játékot hozott a középső periódus. A játékrész elején Music ugrott meg ziccerben, Hetényi úgy védte a lövését, hogy kimozdította a kaput, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ales Music rávezetése végén a magyar kapus nyerte a párharcot. A 33. percben Uduc korongja átvánszorgott Hetényin, de a gólvonal előtt Orbán Attila készségesen segített, és megállította a pakkot. A harmad vége előtt Wehrs hibázott óriásit saját kapujánál, eladta a pakkot, amit Pem küldött Hetényi felé, védett a kapus.

A záró periódust nagy elánnal kezdte a Volán. Remek iramot diktáltak a kék-fehérek, s a 42. percben zúgott a „Frankie, Frankie” szólam, hiszen Sarauer kapu mellől visszatett korongját Banham vágta a hálóba, s így pályafutása 706. gólját, s egyben 1471. pontját szerezte, 2-1. Eztán örömhokit hintettek a jégre a fehérváriak. A 46. percben Sikorcin kapusról lecsorgó korongját Bartalis helyezte a sarokba (3-1), majd az 50. percben Kevin Wehrs a kékvonalról eresztett meg egy bombát, amivel kirobbantotta a pókhálót a bal feslő sarokból, 4-1. Az 51. minutumban Wehrs tüzelt, Kóger belepiszkált, s már az ötödik fehérvári korongot piszkálhatta ki maga mögül a szlovén portás.

Zárásként Selan még szépített, de ez már egy cseppet sem rondított bele a Fehérvár AV19 csodásra sikeredett búcsújába. Bízzunk benne: jövőre még szebb lesz!

Fehérvár AV19–HDD Olimpija Ljubljana 5-2 (1-1, 0-0, 4-2)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3153 néző. Vezette: Kellner, Trilar (Zgonc, Plattner)

Fehérvár AV19: Hetényi – Varga, Martinelli, Kóger 1, Sarauer (1), Sárpátki – Wehrs 1 (1), Manavian, Kovács Cs. (2), Bartalis 1, Sikorcin (2) – Orbán A. (1), Szaller, Benk, Francis 1, Vincze P., Reiter, Banham 1 (1), B. Orban, Nagy G., Kocsis. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Olimpija Ljubljana: Trelc – Selan 1, Logar, Pesut, Pem, Koblar – Tavzelj, Planko, Nagtzaam, Music, Ropret – Groznik, Hocevar, Koren, Kalan 1, Uduc – Sotlar (1). Vezetőedző: Bojan Zajc. Kiállítások: 6 illetve 2 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!