Fehérvár AV19

2014.12.04. 20:50

A kék-fehérek nagy csatát nyertek az EBEL-ben

Az EBEL 24. fordulójában fegyelmezett játékkal tartotta itthon a pontokat a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Fegyelmezett védekezés, és gyors, pontos kontratámadások. Erre készült a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL második helyén állomásozó UPC Vienna Capitals ellen, mert tudták a fehérváriak, hogy a bécsi különítmény szinte légmentesen zár. A Vienna messze a legkevesebb gólt kapta az egész ligában, azonban a kék-fehérek reményeit táplálta, hogy az osztrákok 23 meccsen elszenvedett 50 góljának egy tizedét a Volántól kapták...

A két fél idei harmadik összecsapásán a hazaiak átengedték a kezdeményezés jogát a Capitalsnak, a 3. percben Foucault korizott középre, és fonákkal emelte kapura a korongot, Robinsonnak kellett védenie. Nem sokkal később Carson lökete vágódott le a fehérvári portás mellvédőjéről, majd a semleges területen megszerzett koronggal Marino indult meg, aki jobbról, éles szögből lőtt, jelezve, hogy a 19-esek csak a bécsi hibákra várnak, és könyörtelenül lecsapnak. A 7. percben Bartalis indult meg a jobb oldalon, egy szép csellel tisztára játszotta magát, majd a kapuvasat trafálta telibe. Két perc elteltével LoVecchio a levegőből szedett le egy korongot a kékvonalnál, lövését Zaba lábbal védte, de a túloldalon Carson is melegen tartotta Robinsont. Öt perccel a harmad vége előtt a Volán volt aktívabb, LoVecchio lövésénál a bal felső elől húzta le a korongot Zaba, majd Sarauer nullszögös kísérletét hatástalanította. Szirányi sem volt rest, a kékvonalról zúdított egy löketet a bécsi kapus mamutjára. A 17. percben Benk került a büntetőpadra, és gyorsan gólra váltották az előnyt a vendégek, 11 másodperc telt el a büntetésből és Watkins közvetlen közelről kotorta a pakkot Robinson ketrecébe, 0-1. A fehérváriak is kaptak egy emberfórt, nyomtak is a hazaiak, de Banham lövését Zaba védte, Bartalis pedig ígéretes helyzetben durrantott a keresztvas fölé.

A szünet után a Vienna korcsolyázott frissebben és lendületesebben, de a vendégek újabb fórját sikerült kivédekezni. A 28. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, Szirányi lövését védte Zaba, de néhány másodperccel később, a 29. percben már tehetetlen volt. Banham lövése nyomán Jeff LoVecchio elé került a pakk, aki a hasonló helyzeteket nem szokta elpuskázni, most sem tette, megetette a New York Rangers-ben egy meccsen védő Zabát, 1-1. Az amerikainak a 19. gólja a szezonban. Az egyenlítő találat felpaprikázta a Volánt, és egy kiharcolt bécsi kiállítás után a 32. minutumban Michael Boivin a kékvonalról bombázott a ketrec bal felső sarkába, 2-1. A folytatásban sziporkázott a Fehérvár. Még emberhátrányban is komoly nyomás alatt tartották a bécsi kaput, de Zabáról ebben a szakaszban minden korong kijött. A periódus utolsó perce a vendégeké volt, no meg Robinsoné, aki villámcsúszással ért át az üres sarokra Nödl közeli lövésénél.

A Pallin-csapat a második szünet végén az öltözőben maradt, és egy rossz helyezkedést kihasználva Florian Iberer egalizált 47 másodperccel a harmadik játékrész rajtja után. Nem inogott meg a Volán, a 45. percben aztán Németh Attila gondolt egyet, megkerülte az osztrák kaput, majd fonákkal Zaba alatt a gólvonal mögé csúsztatta a korongot, 3-2. Ezután érkezett a ráadás, emberelőnyben hokizott a Volán, amikor Ejdepalm talált kaput, 4-2. A hajrában folyamatosan szórták ki a padra a fehérváriakat, háromszor is kettős fórban játszhatott a Bécs, és Carson szépített is, majd a videóbíró sietett a hazaiak segítségére egy véleményes osztrák találatnál, így a Volán meglepte a Capitalst, és fellépett a negyedik helyre.

EBEL, 24. forduló

Fehérvár AV19 - Vienna Capitals 4:3 (0-1, 2-0, 2-2)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3076 néző.

Vezette: Babic, Smetana (Kaspar, Nagy A.)

Fehérvár AV19: Robinson Ejdepalm 1 (ee), Boivin 1 (ee), LoVecchio 1 (ee), Sarauer (1), Banham (1) Orbán, Varga, Benk, Erdély, Kóger Szirányi (1), Wehrs, Kovács Cs., Bartalis, Marino (1) Tokaji, Reiter, Németh A. 1, Nemes, Magosi. Vezetőedző: Rob Pallin.

Vienna Capitals: Zaba Iberer 1, Carson 1 (2xee) (1), Foucault (1), Watkins 1 (ee) (1), Ferland (1) Fraser, Ph. Lakos, Nödl, MacArthur, Rotter Klimbacher, Peter, Fischer, Sylvester, Hartl Hackl, Bauer, Schiechl, Puschnik. Vezetőedző: Tom Pokel.

Kiállítások: 14 illetve 14 perc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!