Ercsi

2017.04.21. 12:33

Erősebb költségvetés Ercsiben

A két évvel ezelőtti állapothoz képest mára megerősödött a város költségvetése, sőt, tavalyról maradvány is keletkezett – derült ki a közmeghallgatáson.

Bokros Judit

A csütörtöki közmeghallgatást az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtárban tartották, több témát érintve.

Győri Máté polgármester a 2016-os költségvetést részletezve elmondta: a 2014-es választások után ugyan hátrányból indultak, megszorításokra volt szükség, ám ezt mára szépen ledolgozták. Sőt, tavalyról több mint 33 millió forintos maradvány összeg keletkezett. Ennek köszönhetően többet költhetnek például útfelújításra.

A Napfény Óvoda Dózsa téri épületének energetikai korszerűsítésére is pályáztak
Fotó: a szerző

A lakókörnyezet alakulása kapcsán felsorolta a már beadott pályázatokat. Ezek között van például a kerékpárút építése 130 millió forinttal, a bölcsőde építése 75 millió forinttal, a Dunapart rekonstrukciója 250 millió forinttal és a Napfény Óvoda Dózsa téri központjának energetikai felújítása. Az később derül ki, mely pályázatok nyernek.

A 2017-re saját forrásból tervezett beruházásoknál a polgármester egyebek mellett említette a Munkácsy és Erkel utca tervezését, egy megoldás kivitelezését a mangános víz tisztítására, játszótér építését a cukorgyárnál. Szó esett még a közép- és rövidtávú tervekről, a vasútállomás fogadó épületének és környékének helyzetéről, a kastély állapotáról is.

Kiderült: az avarégetésre új rendelet készült, ennek jóváhagyása a hatóságok részéről még folyamatban van. A részletekről elhangzott, hogy eddig április 30-ig lehetett égetni, a jövőben megszűnne ez a korlátozás. Egész évben lenne tehát lehetőség a zöldhulladék eltüzelésére, de meghatározott feltételekkel, a korábbinál szigorúbb büntethetőség mellett. E témához több hozzászólás is érkezett. A lakók jelezték: több helyen gondot jelent, hogy valaki nem a szabályok szerint tüzel. Erre ezután még jobban odafigyelnek majd – ígérték a testület részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!