Ercsi

2016.07.04. 19:15

Útfelújítások saját forrásból

Ercsi - Összesen 850 millió forintra pályáznak a területi operatív program (top) keretén belül. A döntés ősszel lesz.

Tribolt Lajos

Az önkormányzat saját forrásból 37,8 millió forintot fordít útfelújításra. A testület elbírálta a kivitelezésre kiírt pályázatokat, így kezdődhetnek a munkák - mondta el Győri Máté polgármester. A felújítandó utak: Bethlen Gábor, Kert, Rózsa, Bartók Béla, Béke, Május 1., Móricz Zsigmond, Határ, Feszty Árpád (a Csokonai és Ó utca közötti szakasza) és az Ó utca.

A város macskaköves útjainak felújítását is megterveztetik, legalább egyet még az idén korszerűsíttettnek a tervek szerint.

A laktanyai ingatlanokkal kapcsolatos tárgyalások felélénkültek. Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos részvételével arról tárgyalnak a Honvédelmi Minisztériummal, hogy a tárca minél előbb mérje fel, milyen mértékű kármentesítésre van szükség. Az önkormányzat nyitott a térítésmentes használatba vételre, de tudni szeretné, hogy pontosan mit vesz át.

Győri Máté polgármester Fotó: FMH-archív

A Zsigmond Király Főiskola részvételével Szenior Akadémia indítását tervezik. A hat előadásból álló sorozat ősszel zajlana. Egyelőre egy előadást Jászberényi József: Idősödő világ - számok és tények címűt rendelték meg, amelyben tisztázódik az idősödő világ társadalmi folyamata, pozitív és negatív következményei.

A legutóbbi önkormányzati ülésen tájékoztató hangzott el a beadott pályázatokról. Ez alapján pályáznak a turizmus fejlesztése érdekében a Duna-part megújítására, parkosításra, szökőkútra és a csónakház felújítására. Pályáznak bölcsőde építésére, a tiszti klub rehabilitációjának második ütemére, kerékpárút építésére a komptól a cukorgyári kápolnáig. De ugyancsak pályáznak a Napfény Óvoda Dózsa téri épületének energetikai megújítására, a Tótlik városrész rehabilitációjára. Ez mindösszesen 850 millió forintot tesz ki. A top-os pályázatokról ősszel születik döntés.

Címkék#ercsi
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!