Ercsi

2015.09.24. 17:38

50 milliós támogatás Ercsinek

Ercsi - Nagymértékű iskolafelújítás és újabb ötven milliós támogatás az önkormányzatnak. Sajtótájékoztató Ercsiben.

Tribolt Lajos

A választókerület legnagyobb iskolafelújítási támogatása az 150 millió forint, amit az ercsi Eötvös általános iskola kapott pályázati keretből jelentette ki az iskola udvarán tartott tegnapi sajtótájékoztatóján Galambos Dénes országgyűlési képviselő. Elmondta, hogy az energetikai jellegű felújítás során az épület külső szigetelést és új nyílászárókat kap és kívülről egységes arculatot.

Győri Máté polgármester hozzátette, hogy egyúttal kicserélik a régi épületszárny tetőszerkezetét és korszerűsítik a fűtést. Ezekre a munkákra a kormánytól a múlt év végén kapott 300 milliós támogatásból jut fedezet.A kétféle munkát két külön fővállalkozó is végzi. A polgármester hangsúlyozta, hogy a munkák járnak ugyan kellemetlenséggel, de a gyerekekre vigyáznak és a kellemetlenségekért a megszépül, megújult épület kérpótpl majd mindenkit.

Galambos Dénes országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a csatornázás után az önkormányzatnak 50 milliós plusz kiadása volt a dokumentációk elkészítésére és egy csatornatisztító gép vásárlására, most ezt az összeget a kormánytól utólagosan megkapják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!