Ercsi

2013.02.28. 16:42

Felavatták a megújult művelődési házat

Több hónap után újra Ercsi közösségének rendelkezésére áll hétfőtől a megújult Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár.

Tribolt Lajos

Összesen 61,7 millió forintba került az a projekt, amelynek keretében Ercsi művelődési központja, s legfontosabb közösségi tere megújult. Az önkormányzat 18,2 millió, az unió 43,5 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz.  Ezek keretben részleges energia korszerűsítést hajtottak végre: nyílászárókat, radiátorokat, fűtéscsöveket cseréltek ki, valamint klimatizálták az épületet. A ház előtt rámpa épült és liftet is készítettek a  mozgáskorlátozottaknak. Ugyancsak nekik mosdót alakítottak ki, de felújították a többi vizes helyiséget is. Sor került a belső burkolat teljes cseréjére és 3,9 millió forintért új hangosító berendezést vásároltak.

A projekt azonban nem csak építést tartalmazott, a keretéből 3,9 millió forintot fordítottak a tavaly szeptemberi jubileumi rendezvényekre, ahol a cukorgyár alapítására emlékeztek, de évfordulót ünnepelt a sportkör és a művelődési ház is.

A csütörtöki átadó ünnepségen ott volt a kormánymegbízott Dorkota Lajos és Tessely Zoltán országgyűlési képviselők, Szabó Tamás polgármester és a város közéletének számos alakja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!