Enying

2015.10.08. 13:19

Szőlőhegyi bor-tantúra diákoknak

Az enyingi szőlőhegy pincéivel, a borászathoz szükséges kellékekkel ismerkedtek a Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola diákjai.

Házi Péter

A borkészítés fogásaival ismerkedtek a diákok a szőlőhegyen
Fotó: Pallag Csenge

Az Enyingi Borkedvelők Rendje küldetésének egyik fontos része a borkultúra minél szélesebb körben történő megismertetése. Ezzel a céllal szervezték meg az Enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola tanulói számára az Öreghegyen az ismeretbővítő tantúrát. A látogatáson, ahová Hanzelikné Sövegjártó Márta és Nagy András pedagógusok kísérték el a csapatot, a résztvevők Horváth Csaba, Pallag Csenge és Nagy József Ödön szőlőbirtokán ismerkedtek a különféle szőlőművelési módozatokkal. Érdekes szemléltető foglalkozással egybekötve, a szőlő feldolgozásának mozzanatais is megismerhették. E szemléltető foglalkozás keretében bepillanthattak a szőlő feldolgozását követő borkészítés első munkafázisaiba és megtekinthettek még néhány borospincét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!