Enying

2016.04.14. 15:35

Szemétszedés és faültetés

Enying – Sok-sok autógumitól, bontási törmeléktől, műanyag palacktól tisztították meg az enyingiek a kisvárost. Igen jól sikerült a második nagy szemétszedési akció.

Házi Péter

Az Enyingi Borkedvelők Rendje tavalyi első szemétszedő akciójának sikerén felbuzdulva idén újabb, még több helyszínre kiterjesztett „takarításra” várták a helyieket. Nos, nem is kellett nagyon várni rájuk, jöttek maguktól is: Viplak Tibor polgármester és Pallag Mihály borrendi nagymester számításai szerint legalább 150-200 ember vett részt az eseményen. Sokan érkeztek a két helyi iskolából is, ugyanis ezt a munkát beszámították a közösségi szolgálattal eltöltendő idejükbe. Nemcsak Enyingen, hanem a kabókapusztai és a balatonbozsoki városrészben is gyűjtőpontokat állítottak fel, a szokásos hulladékokon kívül találtak például egy óriási kupacnyi temetői hulladékot, mécseseket is. A Gaja Környezetvédő Egyesület segített a védőkesztyűkkel, az önkormányzat pedig megszervezte a szemét elszállítását, biztosította a zsákokat. A gyűjtésben az Enyingi Borbarátok Köre is résztvett Tóth Tibor vezetésével, hiszen számukra is fontos, hogy a szőlőhegy tényleg szőlőhegynek nézzen ki. A környezetvédelmi programhoz illeszkedve egyébként a borkedvelők rendje fát ültetett az általános iskola udvarára, természetesen egyeztetve az igazgatóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!