Enying

2017.04.25. 20:20

Milyennek látod a várost?

Enying - A Milyennek látom Enyinget? című rajzpályázaton három kategóriában díjazták a nevezőket. De mindjárt tíz győztest is kihirdettek!

V. Varga József

A mezőföldi település önkormányzata, Enying várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából írta ki a rajzpályázatot, három kategóriában, óvodás és általános iskolás gyerekek számára.

A Milyennek látom Enyinget? című pályázattal a város erősíteni kívánta a gyerekek lakóhelyükhöz történő kötődését, a felhívásban közzétették elsődlegesen, hogy az ifjú alkotók mutassák be, milyennek is látják a települést, rajzolják le azt, ami Enyingről először az eszükbe jut.

Az önkormányzat humán bizottsága - hagyományteremtő szándékkal - két éve hirdetett először rajzpályázatot, akkor a Föld napja környezet- és természetvédelmi misszióját, illetve a városi szemétszedési akciót célozták meg a kiírással, hogy a gyerekeket idejekorán bevonják e nemes feladatba, tanulja meg az aprónép, hogyan óvhatjuk környezetünket.

A díjátadót a művelődési házban tartották Fotó: Méreg Bálint

Ezt a vonulatot követték a mostani kiírással is. Viplak Tibor polgármester a művelődési házbeli díjátadón kiemelte: nagyon szép pályamunkák érkeztek hozzájuk. Elmondta, hogy fontosnak ítéli, a képviselő-testület tagjaival egyetemben, hogy az ifjak hogyan, miként örökítik meg a városról bennük kialakult képet, hiszen egykoron rajtuk nyugszik majd a jövő.

Az évfordulós rajzpályázat első helyezettjei, óvodások: Szíjártó Anna, Péntek Nóra és Kolompár Tifani. Alsó tagozatos iskolások: Mátyás Panna, Szilveszter Márk, Zélig Szonja és Fodor Zsanett. Felső tagozatos iskolások: Buza Péter, Elek Zsombor és Füle Cintia. A díjakat Regenyei Katalin, a képviselő-testület humán bizottságának elnöke adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!