Jó hírek

2018.01.06. 10:00

Megújul az enyingi Szirombontogató Óvoda tetőszerkezete

Nyertes pályázatokról tartott tegnap délelőtt Varga Gábor országgyűlési képviselő és Viplak Tibor polgármester sajtótájékoztatót a Szirombontogató Óvodában.

V. Varga József

A helyszín nem véletlen – az enyingi óvoda Vas Gereben utcai székhelye –, ugyanis a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések pályázatán a Szirombontogató Óvoda négy telephelyéből kettőnél megújulhat a tetőrendszer, egynél pedig a fűtést korszerűsítik.

Héjazatcserére és a tartószerkezeti elemek megerősítésére, illetve cseréjére a Kossuth Lajos utcai és a Gárdonyi Géza utcai (Balatonbozsok) óvodaépületben kerül sor, a fűtés pedig a Vas Gereben utcai óvodaépületben újul meg. A támogatás összege 36,1 millió forint, melyből az önrész 5,6 millió forint.

Tolnai Zsuzsanna, Varga Gábor, Viplak Tibor és Kóródi-Juhász Zsolt a tegnapi óvodai sajtótájékoztatón Fotó: V. Varga József

Négy nyertes pályázatról tartott tegnap délelőtt sajtótájékoztatót Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Viplak Tibor, Enying polgármestere a székhely intézmény tornaszobájában. Részt vett a bejelentésen Kóródi-Juhász Zsolt jegyző és Tolnai Zsuzsanna óvodavezető, valamint a székhelyóvoda számos dolgozója.

A terület- és településfejlesztési operatív programban a kabókapusztai művelődési ház energetikai fejlesztése valósulhat meg 23 millió forintból, illetve konzorciumi partnerséggel a helyi identitás és kohézió erősítése (rendezvények szervezése) 18 millió forintból. Enying konzorciumi partnerei: Dég, Lajoskomárom, Mezőkomárom és Szabadhídvég.

A negyedik nyertes pályázat (vidékfejlesztés) a külterületi helyi közutak fejlesztésére, valamint az önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzésére vonatkozik: Az elnyert összeg eléri a 60 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!